Bönchili med nachos, crème fraiche och koriander
40 minuter
Medel
19 ingredienser
Vanlig chiligryta gjord med högrev i all ära, men denna vegetariska med kidneybönor och svarta bönor är steget bättre.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Bönchili
1 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Röd chili
1 st
Morot
2 st
Blekselleri
Stjälkar
2 msk
Tomatpuré
1 st
Burk små hela tomater
2 dl
Vatten
350 g
Svarta bönor
350 g
Kidneybönor
1 msk
Torkad oregano
1 msk
Torkad timjan
1 msk
Spiskummin
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Kakao
Salt och svartpeppar
Servering
1 st
Påse lättsaltade nachochips
2 dl
Creme fraiche
1 kruka
Koriander
Ingredienser för 4 personer
Bönchili
1 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Röd chili
1 st
Morot
2 st
Blekselleri
Stjälkar
2 msk
Tomatpuré
1 st
Burk små hela tomater
2 dl
Vatten
350 g
Svarta bönor
350 g
Kidneybönor
1 msk
Torkad oregano
1 msk
Torkad timjan
1 msk
Spiskummin
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Kakao
Salt och svartpeppar
Servering
1 st
Påse lättsaltade nachochips
2 dl
Creme fraiche
1 kruka
Koriander
Gör så här
Så gör du
1
1. Finhacka morot, lök, chili, vitlök och selleri. Stek sedan i lite olivolja och låt mjukna något. Gå sedan i med tomatpuré och rosta den ordentligt.
2
2. När grönsakerna mjuknat något går du ner med tomaterna, vatten samt alla dem torkade kryddorna. Smaka även av med lite salt och svartpeppar. Var försiktig med saltet.
3
3. När det fått koka någon minut går du i med svarta bönor och kidneybönor. Glöm inte att skölja av bönorna innan. Till sist går du i med en matsked kakao. Låt sedan grytan koka i minst 15 minuter. Du vill gärna få grytan lite fastare.
4
4. Hacka ner din koriander eller servera hela blad. Lägg upp grytan och toppa med nachos, crème fraiche och koriander, smaklig måltid!