Caesarwrap med kyckling och krutonger
30 minuter
Enkel
22 ingredienser
En vanlig caesarwrap med smakrik kyckling, krispig sallad och en smakrik dressing tillsammans med ett tortillabröd och krutonger gör en riktigt god måltid.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
500 g
Kycklinglårfilé
3 msk
Olivolja
2 msk
Paprikapulver
1 msk
Vitlökspulver
Salt och svartpeppar
Caesardressing
1 st
Äggula
1 st
Vitlöksklyfta
1 tsk
Dijonsenap
1 tsk
Sardellcréme
alt finhackade sardeller
1.5 dl
Neutral olja
1 dl
Finriven parmesan
1 tsk
Worcestershiresås
Salt och svartpeppar
Krutonger
4 st
Skivor bröd
1 st
Vitlöksklyfta
2 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar
Servering
1 st
Romansallad
2 st
Tomater
1 st
Rödlök
4 st
Tortillabröd
Finriven parmesan
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
500 g
Kycklinglårfilé
3 msk
Olivolja
2 msk
Paprikapulver
1 msk
Vitlökspulver
Salt och svartpeppar
Caesardressing
1 st
Äggula
1 st
Vitlöksklyfta
1 tsk
Dijonsenap
1 tsk
Sardellcréme
alt finhackade sardeller
1.5 dl
Neutral olja
1 dl
Finriven parmesan
1 tsk
Worcestershiresås
Salt och svartpeppar
Krutonger
4 st
Skivor bröd
1 st
Vitlöksklyfta
2 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar
Servering
1 st
Romansallad
2 st
Tomater
1 st
Rödlök
4 st
Tortillabröd
Finriven parmesan
Gör så här
1
1. Lägg kycklingen i en bunke och krydda med paprikapulver, vitlökspulver, salt och svartpeppar. Ringla även över lite olivolja. Blanda ordentligt och lägg sedan på ett galler. Grilla i ugnen på 180 grader i ca 20 – 25 minuter.
2
2. Dela ner bröder i mindre kuber. Ringla över olivolja och finriven vitlök. Krydda med salt och svartpeppar och blanda. Rosta sedan i ugnen med kycklingen i ca 10 minuter. Rör om mellan varven.
3
3. Riv ner vitlök i en burk. Tillsätt äggula, sardellcrème, dijonsenap, neutral olja. Mixa med en stavmixer tills en majonnäs skapats. Smaka sedan av med worcestersås, finriven parmesan, salt och svartpeppar.
4
4. Finhacka sallad, rödlök och tomat.
5
5. När kycklingen är färdig delar du ner den i mindre bitar. Ta ett stort bröd och lägg på sallad, kyckling, tomat, rödlök och krutonger. Ringla över dressingen och toppa med finriven parmesan. Rulla ihop rullen och dela på mitten, smaklig måltid!