Grekisk sallad med kyckling och fetaost
40 minuter
Enkel
18 ingredienser
Recept på grekisk sallad med grillad kyckling och fetaost, tomat, gurka och oliver. Enkelt vardagsrecept och perfekt till matlådan.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kyckllng
4 st
Kycklingbröst
1 msk
Olivolja
25 g
Smör
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Vitlökspulver
1 msk
Paprikapulver
Salt och svartpeppar
Sallad
1 st
Romansallad
4 st
Stora tomater
1 st
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Grön paprika
300 g
Svarta oliver
300 g
Fetaost
1 msk
Torkad oregano
2 msk
Olivolja
1 msk
Rödvinsvinäger
Salt och svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
Kyckllng
4 st
Kycklingbröst
1 msk
Olivolja
25 g
Smör
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Vitlökspulver
1 msk
Paprikapulver
Salt och svartpeppar
Sallad
1 st
Romansallad
4 st
Stora tomater
1 st
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Grön paprika
300 g
Svarta oliver
300 g
Fetaost
1 msk
Torkad oregano
2 msk
Olivolja
1 msk
Rödvinsvinäger
Salt och svartpeppar
Gör så här
Så gör du
1
1. Börja med att krydda kycklingen med salt och svartpeppar. Stek i lite smör och olivolja på medelhög värme. När du vänt kycklingen går du i med dem torkade kryddorna. Ös kycklingen, lägg åt sidan och låt sedan gå klart i ugnen på 150 grader tills du får en innertemperatur på 72 grader.
2
2. Dela ner romansallad, rödlök, paprika, gurka och svarta oliverna. Dela även ner tomaterna och blanda upp dem separat med lite olivolja, salt och svartpeppar. Detta för att maximera smakerna på tomaten.
3
3. Lägg allt på ett serveringsfat.
4
4. Skär upp kycklingen och toppa salladen. Strö över mycket fetaost över hela salladen. Ringla sedan över olivolja, rödvinsvinäger, torkad oregano, salt och svartpeppar, smaklig måltid!