Pasta alla norcina
30 minuter
Enkel
11 ingredienser
Det simpla receptet på en pasta alla norcina, fast med en lite twist. Jag väljer att göra min på salsiccia som är uppkryddad med fänkål och salvia.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
400 g
Pasta
Rigatini quadri
300 g
Färsk salsiccia
250 g
Skogschampinjoner
1 st
Gul lök
1 st
Vitlöksklyfta
2 dl
Vitt vin
2 dl
Vispgrädde
2 msk
Olivolja
80 g
Pecorino
100 g
Sockerärtor
Salt och svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
400 g
Pasta
Rigatini quadri
300 g
Färsk salsiccia
250 g
Skogschampinjoner
1 st
Gul lök
1 st
Vitlöksklyfta
2 dl
Vitt vin
2 dl
Vispgrädde
2 msk
Olivolja
80 g
Pecorino
100 g
Sockerärtor
Salt och svartpeppar
Gör så här
1
1. Börja med att plocka ut färsen ur salsiccian och stek i olivolja i en stor stekpanna. Finhacka en gul lök samt en vitlöksklyfta och tillsätt när korven fått fin färg.
2
2. Riv svampen på ett rivjärn och stek med i stekpannan. Låt svampen svettas ordentligt så all vätska steks ut.
3
3. Koka pastan tills den är al dente, glöm inte att salta vattnet ordentligt.
4
4. Gå ner med vitt vin och deglasera stekpannan, tillsätt sedan vispgrädde och låt allt koka ihop.
5
5. Finhacka sockerärtorna och riv ner pecorino ost. Gå ner med pasta, sockerärtor och pecorino. Blanda ihop ordentligt. Smaka av med salt och svartpeppar och servera, smaklig måltid!