Laddar annons
Vinköplistan #44 | Vin till pumpa x 4
30 Oct, 2015

Vinköplistan #44 | Vin till pumpa x 4

Vinförslag som passar till pumpasallad med feta, pumpasalsa, pumpapaj och pumpasoppa. Det är dags för en helg med spök, bus eller godis och i orange nyans.

Se våra härliga recept på goda maträtter. Vinerna kan vara av lite enklare till bättre vardagskvalitet. Röda vinet Le Volte (32472) passar perfekt in på den beskrivningen och är, just nu, i riktigt bra drick-skick.

Snabbval

RECEPT | Pumpasallad med feta

4 PORT | TID 30 MIN + 30 MIN ATT MARINERA
Ingredienser: 1 kg pumpa
2 kanelstänger
1 kruka basilika, plockad
2 msk honung
200 g fetaost
olivolja

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Skala, kärna ur och skär pumpan i mindre bitar. Rosta i ugnen med lite olja och salt ca 20 min.
2. Vänd ned kanel, honung och fetaost. Låt dra i 30 min.
3. Vid servering, smaka av med salt och peppar och vänd i basilikabladen.

RECEPT | Pumpasalsa för Halloween

8 PORT | TID 40 MIN
Ingredienser
1 purjolök
1 msk olja
400 g pumpa
1 röd eller grön chili
3 tomater
2 dl vatten
2 msk Brun Farin
1 msk vinäger
saft av 1 saft
1 tsk salt

Gör så här:
1. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs löken i oljan i en kastrull.
2. Skala, kärna ur och hacka pumpan. Skölj, kärna ur och hacka chilin. Skölj och tärna tomaterna. Lägg pumpa, chili och tomater i kastrullen.
3. Häll över vatten och tillsätt brun farin, vinäger, citronsaft och salt. Låt puttra ca 20 min. Låt chutneyn kallna och servera den till revbensspjällen.

RECEPT | Pumpapaj | Halloween-klassisker med nordindiskt sting

Ingredienser
100 g smör
2 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten
600 g pumpa
1 lök
2 msk smör
½ msk garam masala
3 ägg
1½ dl mjölk

4 PORT | TID 35 MIN
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Mixa mjöl och vatten till en slät deg.
2. Skala, kärna ur och riv pumpan. Skala och hacka därefter löken. Fräs allt i lite smör samt smaksätt med garam masala.
3. Tryck ut degen i smörade formar, lägg på pumpa- och lökfräs.
4. Vispa ägg och mjölk. Tillsätt salt och peppar. Häll i formarna och grädda i ca 20 min.

RECEPT | Pumpasoppa

TILL 4 PORT | TID 30 MIN
Ingredienser
1 kg butternutpumpa (fungerar även med vanlig pumpa), urkärnad, skalad, skuren i bitar
3 msk smör
6 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 dl torrt vitt vin
5 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 dl matlagningsgrädde
½ citron, saften

Gör så här:
1. Fräs pumpan mjuk i smör i en kastrull.
2. Tillsätt lök och vitlök och fräs ett par minuter. Tillsätt vin, vatten och fond och koka ca 5 minuter. Tillsätt grädde och koka ytterligare ca 15 minuter.
3. Mixa soppan slät och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera med parmesansticks.

Vinbankens vinköplista – veckans tips, för dig när du behöver inspiration, råd och förslag.
På den här sidan hittar Du de snabba, säkra, och för tillfället bästa rekommendationerna bland vinerna jag nyligen provat, främst från annonsörers portföljer.