Veckans mat och vintips: gulaschsoppa

Favoritmarkera

Webb-butiken med specialiteter från Ungern var en trevlig upptäckt. Butikens namn är såklart, Ungersk Mat och förutom matvaror som korvar, pastejer, kryddor och gåslever med mera finns en liten receptbank.

Veckans mattips är en värmande gulaschsoppa, har ni tid serverar ni “nokedli” till. Vinet till soppan är vitt, fruktig och moget eller ett mustigare rött vin med mjuka tanniner, bra syra, kryddig smak och finstämd bärsötma alternativt mogen frukt. Ölvänner kan välja en mjukt rostad och chokladsmakande ale.

16536 Fetzer Barrel Select Pinot Noir 2006, USA, 149 kr
Medelfyllig, en aning edig. Blommig, bärlik smak m inlsag av kryddor och fat. Balanserad helhet m lättgreppad smak utan intellektuella krumbukter.6139 Ramos Reserva 2008, Portugal, 69 kr
Mörk frukt, smak av kryddor, mörka bär och vaniljfat. Trevlig. Balanserad.
Betyg: 4
Provad: 2009-05-18Förutom recept på gulasch från Ungersk Mat, finns bra vägledning hos Food etc och Svensk köttinformation.

Kommentera