Laddar annons
12 Mar, 2010

Veckans mat och vin: Burritos på quorn till ett glas rosé

Fort är inte lika med fel. 15 minuters regeln gäller fortfarande här hos mig och nu är det taco-kryddade burritos som gäller till fredagsmys.

Vegoalternativet håller också i sig. Dryck till är öl eller för den innovativt sinnade, ett svalt serverat rosévin. Väljer du ett rosévin från nya världen är sötman från bärsmaken generös och du kan samtidigt passa på att hotta upp maten med fler eller mer av de starka kryddorna, i fall man är på det humöret.

2246 Esprit du Silène 2008, Frankrike, 87 kr
Torr, bärig smak med inslag av hallonbåtar, röda vinbär och örter.
Vardagsvin. Skönt beskt bett lyfter. Bra smak.
Betyg: 4+
Provad: 2009-03-19

1498 Oppigårds Spring Ale, Sverige, 16:80 kr för 330 ml
Humlearomatisk öl med tydlig beska, inslag av tallbarr, pomerans, knäck och bröd.Personlig, läcker öl.
Betyg: 4
Provad: 009-01-15

Recept | Quorn Burritos, 1 pers

300 g Quorn Färs
1 påse taco spice mix
1 riven morot
0,5 dl vatten
2 dl riven ost
4 tortillabröd
olja till stekning

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.

Fräs färsen och morötterna.

Tillsätt tacokrydda och vatten och puttra i ca 7 min. Smaka av med salt.

Fördela färsen på bröden o rulla ihop.

Lägg rullarna i en smord, ugnsfast form och strö över riven ost. Gratinera i ugnen ca 5-7 minuter tills osten fått fin gyllenbrun färg.

Servera med sallad.