Dragonkyckling med rött vin

Favoritmarkera

Franska smaker i lättlagad krämig kyckling. Ny årgång har Portugalvinet Ramos i flaska såväl som box. Och året är…

…..2009! Recept och bild är från Arla, kolla in deras hemsida för fler förslag.

Ramos Reserva 2009 (nr 6139), Portugal, 69 kronor.
Smaken är kryddig och fruktig med inslag av viol, mörka bär, en touch av lakrits och tydligt med vanilj.
Trevlig, sådär raktuppoch ner och sommarvin – oslagbart.

Ingredienser: 4 port
4 kycklingfiléer, ca 500 g
smör
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
1/2 dl vatten
2 tsk dragon
1 hönsbuljongtärning
1 dl Arla Köket riven ost gratäng
2 msk hackad persilja eller dragon

Gör så här:
Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Bryn dem i smör i en stekpanna. Vispa ihop crème fraiche, vatten, dragon och smulad buljongtärning i en gryta. Lägg i kycklingen och låt den koka ca 5 min under lock. Strö över ost, persilja eller dragon. Servera med kokt potatis och kokta morötter.

Recept och bild hör ihop och kommer från Arla

Ny bild från bloggen: http://artemisiaslowcarb.blogspot.se/2011_09_01_archive.html