Jaume Serra cava Tulip Semi Seco-art-nr-71062Jaume Serra cava Tulip Semi Seco-art-nr-71062-mobil

Mat och vin: Vin till kräftor fungerar fint

Favoritmarkera

Den här vin och matrekommendationen är snabba och rakt på sak, vinet är vitt och av druvsort riesling. Ett uns mognad, fruktsötma, är positivt och du hittar stilen i de kvalitativt högre rankade vinerna som spätlese eller auslese (den senare kan vara för söt -pass upp). Rieslingvin från nya världen passar också mycket bra då dessa har en självklar rondör av fler antal soltimmar (jämfört med de flesta europeiska vingårdarna).

Riesling och västerbottenpaj
Riesling och gubbröra
Riesling och sprött knäckebröd

Det här är mina tips
För vintips till kräftorna allena: Välj ett vin vin med lite sötma. Tyska viner av rieslingdruvan, i enklare kvalitet och som inte har den uttalade petroleumsmaken är generellt bland de “säkrare valen”. Det finns många viner att välja ur Systembolagts sortiment.

Varför: kräftor smakar lite salt av lagen de kokas i, dill sätter också sin smak.

Smak-Effekt: salt möter sött i mat och vinkombinationer. Ett av de klassiska exemplen är Roquefortost (salt) med Sauternes (det simmigt söta, honung och saffransmakande vita vinet från Bordeaux).

Lämna ett svar