Sangria-törstsläckare i världsklass

Favoritmarkera

Var du med på 70-talet eller om du är en sann Spanienvän känner du sangria väl. För andra är den kalla vin-drycken med apelsinskivor en nyhet. Som törstsläckare varma dagar är sangria oslagbar. Här ett recept från sjärnkocken Markus Aujalay.

6 glas
1 apelsin, skivad
1 äpple, skivat
2 kanelstänger
2 msk strösocker
3 cl brandy
1 flaska rött vin, exempelvis Royal Claret (2749)
33 cl Ginger Ale
is

1. Lägg apelsin, kanel, äpple och socker i en stor glaskaraff. Häll på brandy och vin och låt stå kallt i några timmar. Gärna över natten.

2. Häll ginger ale och is i karaffen innan servering.

 

Läs gärna vår senaste artikel om Sangria och med fler inspirerande recept, Sangria bästa sommardrinken, publicerad 18 maj 2015

Kommentera