Välkommen Thomaz Grehn!

Favoritmarkera

Äntligen och vi har väntat på Thomaz Grehn, Vinbankens ölskribent! Thomaz har ett alldeles extra intresse för maltbrygder och med lång och gedigen provningserfarenhet som vinskribent på Göteborgs-Posten kan vi bara tacka och buga att Thomaz vill bidra med öl-texter i Vinbanken framöver.

 

Sedan i höstas är Grehn frilansande skribent men för alla vinälskare på västkusten har Thomaz fortsatt uppdrag att skriva vin i GP, precis så som han gjort under de senaste 20 åren.

Allteftersom har Thomaz blivit alltmer fascinerad av det explosionsartade och starkt ökande intresset för öl i Sverige. Inte minst tack vare de fantastiska möjligheterna att producera goda, lokala brygder, utan klimatiska eller andra begränsningar vilka gäller för vinvärldens olika smakstilar och typer av vin.

 

Bryggerier kan se fram emot ett besök

Här har Vinbankens läsare alltså fått förstärkning av en entusiastisk ölskribent. Till del är Thomaz tillskyndare av lokala mikrobryggerier som uppskattar att smak och själ sätts före kvartalsrapporter och profithunger men framförallt är han vän av ‘god smak’. Det kan lika gärna vara öl från stora bryggerier som från något av de minsta, kvalité kommer alltid först.

Själv kan jag inte låta bli att fundera på om det är en självklar väg att gå för en Göteborgsbaserad vinskribent, att så att säga byta sida från vin till öl. Ja, om inte helomvändning så är ölet numer inkluderat hos Thomaz och kanske är ämnet mer intressant än någonsin tidigare.

Se bara på Göteborg som sjuder av skummande småbryggerier. Precis som att det finns otaliga krogar och pubar med ett stort utbud lokala som internationella ölsorter. Göteborg har inte utan anledning fått namn som Sveriges öl-Mecka.

På senare tid har Thomaz erkänt sig såpass ölnördig att han själv blivit nanobryggare – det vill säga börjat brygga öl i egen regi, hemma i den egna tvättstugan. Men det är bara för husbehov och som Thomaz säger,

– för att det är roligt att se att det fungerar. Men det är utan minsta kommersiella (bak)-tanke, säger han och skrattar.

 

Och så den viktiga frågan Thomaz, varför vill du arbeta med Vinbanken?

– Jag ser fram emot att jobba för Ölban… jag menar Vinbanken som står för den tämligen ovanliga kombinationen “seriös men opretentiös dryckessajt i djungeln av motsatsen”. Och att få bli kollega med ikonen Röttorp är bara det ett privilegium.

 

 

Lämna ett svar