BrewDogs nya bar på Ringvägen

Favoritmarkera

BREWDOG BAR RECENSION Den skotska bryggaren BrewDog har öppnat ännu en kran i den stockholmska mikrobryggerifaunan. Nu är baren en av få på Ringvägen där stöl är en styggelse.

Vår fascination för hantverksöl står i paritet med diskursen kring mjölk. Mikrobryggerier poppar upp i fiskebodar, garage och garderober – och i mer medvetna barer är en stöl i dag en lika utrotad art som vitryggig hackspett.

Så skotska bryggaren BrewDogs framfart i landet är ingen anomali, baren finns sedan tidigare på Kungsholmen samt i Göteborg. Och nu har man slagit upp dörrarna på Ringvägen, i ett före detta solarium.

Lokalen är i två plan och går i stål, tegel samt randsytt Chesterfieldskinn. Väggarna är svepta i gamla gymnastiksalsgolv och i ett hörn står travar med sällskapsspel. I högtalarna hörs Naked As We Came med Iron & Wine och bakom bardisken spelar ett litet troll dragspel.

brewdog-sodermalm-kran

BrewDog levererar Dead Pony Club, This Is Lager, Punk IPA och Jackhammer

”LIVE THE DREAM” står skrivet i blockbokstäver av plåt insprängda i bardisken, likt motsvarigheten till en Carpe diem-tatuering i svanken. Ovanpå disken har sju, åtta kranar radats upp och väggen bakom täcks av en kritad ölmeny: Dead Pony Club, This Is Lager, Punk IPA och Jackhammer. Här finns även en lista med gästöl, såsom Mohawk Unfiltered Lager, Saison Du Pont och Super Hipster Hip Hops.

brewdog-sodermalm-flaskor

För dig som inte vet vad du vill ha (eller vart du är på väg i livet) finns möjligheten att provsmaka öl. Genom att sätta detta i system kan du bli salongsberusad innan du ens köpt ditt första glas. Efter sippar i olika provglas faller mitt val på en Deaf Mermaid IPA, ett av de mer ljusa inslagen i IPA-floran. Och så gott att jag köper en till.

Equity for Punks

Stockholmarnas senaste pensionssparform är, efter våra överbelånade bostadsrätter, aktier i ölbryggerier. BrewDog, som startade 2007 i Fraserburgh i Aberdeenshire i Skottland har via experiment med ölbryggning på havsbotten samt i kraniet på en död hjort, även lanserat Equity for Punks – ett sätt att ge gästerna möjlighet att bli delägare i bryggeriet.

Oavsett om du är ute efter en väl kyld hantverksöl eller en majoritetspost i ett bryggeri är BrewDogs nya bar väl värd ett besök. Särskilt som Alla Tiders Sol har stängt.

Fler nya ölhak på Södermalm:
https://vinbanken.se/2014/12/18/katarina-olkafe-nyoppnat-pa-soder-for-olentusiaster/

https://vinbanken.se/2015/03/05/en-liten-stor-stark-tack-nya-carnegiebryggeriet/

BrewDog Södermalm

Profil: Ölhak.
Adress: Ringvägen 149 B, Stockholm.
Klientel: Par, grabbgäng, föreningsmötesdeltagare.
Vinlista: Här dricker du öl.
Typsituation: Toaletten har, förutom rinnande vatten, även tamponger, bindor, hårband och hårnålar. Precis som Gröne Jägaren (inte har).
Betyg: 4 av 5.

Kommentera