lyxiga-chokladbollar-med-linus

Chokladbollar recept | För lyxig fredag

Favoritmarkera

RECEPT CHOKLADBOLLAR. Till helgens barnkalas eller för vuxna, i kombination med vin. Chokladbollar är lyx en fredag eller i fattig januarimånad.

De lena bollarna är täckta med ett tunt skal smält choklad och doppad i kokos som ger en lyxigare känsla än en vanlig chokladboll.

Recept | Lyxiga chokladbollar | 40-50 chokladbollar | Tid: 1 tim
3 dl havregryn
4 dl cornflakes
2 dl strösocker
2 msk kakao
2-3 msk marsanpulver
1 msk vaniljpulver
150 gr rumsvarmt smör
2 msk starkt kaffe
200 g mörk choklad
kokosflingor

Gör så här
1. mixa de torra ingredienserna till ett fint mjöl i en matberedare
2. tillsätt smör och kaffe, mixa till en smet. Låt stå i kylskåpet en stund om den råkar bli för lös. Rulla bollar och ställ dem i frysen
3. smält chokladen i en skål över vattenbad eller försiktigt i mikron. Doppa bollarna snabbt i chokladen och därefter direkt i kokosflingorna

Tips:
Du kan förstås rulla chokladbollarna i pärlsocker eller strössel. Du kan även smälta vit choklad eller mjölkchoklad och doppa bollarna.

baka-med-linus

Bokrecension
Baka med Linus, av Linus Larsson
ISBN 9789174245189
Det förvånar inte att Linus vann tävlingen ‘hela Sverige bakar’ för Wow-vilka härliga recept. Bakverk och bröd till bullar och utflyktsknyten i en härlig samling. Opretentiös bok med massor av mersmak. Fyra vinbankenpoletter har trillat ner här!
Förlag: Bonnier Fakta

Kommentera