Lillördag med Neethlingshof och fler

Favoritmarkera

VIN I BESTÄLLNINGSSORTIMENTET. Färska vintips, direkt från provningsrummet. Här är några förslag bland många goda viner som döljer sig i beställningssortimentet. 

Som en liten påminnelse att allt som glimmar inte är guld vill jag be er fundera över vilka sockerhalter som döljer sig i många viner. Några av de i särklass mest sockerbeströdda vinerna är dem som lanseras i beställningssortimentet. De är ofta (inte alltid eller alla) samma viner som hamnar som ett brev i många vinälskares e-post som ett ”erbjudande eller tips”. Gärna levererat i trälåda för att öka på ”mysfaktorn”. På så sätt, genom att sälja bra, tar sig vinet in i ordinarie sortiment. Det är många gånger detsamma som ”jackpott” för företaget bakom vinet. Våga ställa frågan om innehåll och vilken sockerhalt vinet har!

VINTIPS I BS (beställningssortimentet)

BETYG FYRA MYNT

VITT VIN
Neethlingshof Sauvignon Blanc 2015 (28006), Neethlingshof Estate, Western Cape Sydafrika, 103 kr
Torrt, medelfylligt vin med frisk, nyanserad päron, lime och vinbärssmak med bra längd. Vinet ska drickas nu, som ett ”gott” glas vitt, till lätta fisk- eller skaldjursrätter med krydda av Asien.
Läs gärna om producentens gedigna miljö- och naturarbete i vingårdarna: Neethlingshof säger att vi ska fråga efter ugglor

Weingüter Wegeler Riesling Rheingau Charta 2015 (71513), Rheingau Tyskland, 119 kr
Torrt, medelfylligt stramt vin med bra koncentration, smak av äpplen, grape och citrus. Balanserad och tydlig.
Läcker som bara den. Passar kommande krispig vårmat. Gärna till skaldjur.

Mer: visste du att årgång 2015 i Tyskland rankas som en av de bästa på mycket länge. Vinerna, och framförallt riesling av årgång 2015, kommer därför kunna utvecklas fenomenalt.

RÖTT VIN

Hacienda López de Haro Crianza 2013 (75696), Bodega Classica, Rioja Spanien, 89 kr
Modern, medel/fyllig och generöst fruktig av plommon, fat och örtkryddor. Fin längd. Generös och smakrik. En bra, basrioja för husbehovsbruk är alltid bra att ha!

Söker du inspiration till vilken mat som passar ett speciellt vin eller vinstil, surfa in på fliken Mat & Middag

Vinbankens Lillördag

På onsdagar infaller Vinbankens lill-lördag. Då tipsar vi om vin ur beställningssortimentet. Du kan hinna få hem vinet till – lördag men räkna med upp till 10 dagar.

Lämna ett svar