spritmuseum-champagne-pressbild-kopia-t-hemsidan-utskick-vinbanken

Champagne! – minimässa med 13 småskaliga odlare

Favoritmarkera

MÄSSA. Lördagen den 10 mars 2018 bjuder 13 småskaliga champagneodlare, varav flera arbetar biodynamsikt, in till mässa på Spritmuseum i Stockholm. Unikt tillfälle att lära känna och upptäcka Champagnes mångfald odlare, deras viner och för att se (och prova) vad som är på gång i världens kanske nu mest glamourösa och dynamiska vindistrikt.

Möt några av de mest spännande champagnehusen och provsmaka deras drycker på en minimässa.

Samtliga producenter jobbar småskaligt, många av dem biodynamiskt, och de skapar personliga viner som lyfter fram både druvan och jordmånens karaktär.

Den småskaliga produktionen gör att flertalet av dryckerna som presenteras på mässan inte säljs på Systembolaget utan enbart på få utvalda restauranger i Sverige. Men andra ord, det är ett unikt tillfälle att testa mer än 25 champagner från 13 producenter.

Producenter på plats är Dominique Moreau från Marie Courtin, Roland Piollot från Roland Piollot samt Pierre och Sophie från Larmandier-Bernier. Övriga medverkande champagnehus är Eric Rodez, Francoise Bedel, Francis Orban, Henriet-Bazin, Devaux, Comte Hugues de La Bourdonnaye, Frédéric Thomas, Christophe Lefévre, Bourmault och Jean Vesselle.

MINIMÄSSA: CHAMPAGNE

NÄR: Lördag 10 mars 2018
TID: Kl 11-16.30.
PRIS: Förköp 550 kr, på plats 650 kr.

I priset ingår fem provsmakningsbiljetter, ett champagneglas framtaget av Richard Juhlin tillsammans med erkända formgivartrion Claesson Koivisto Rune samt entré till museets samtliga utställningar.

Du/ni är välkomna under hela dagen. Mest besökare brukar vi ha mellan kl 13-15.

_____________________________________________________________________________________________________________

CHAMPAGENMIDDAG PÅ SPRITMUSEUM MED DOMINIQUE MOREAU, från CHAMPAGNE MARIE COURTIN

NÄR: Söndag 11 mars 2018

I samband med utställningen Champagne! och den odlarchampagnedag som vi har 10 mars, anordnar restaurangen på Spritmuseum en middag med en av våra favoriter i champagnevärlden; Dominique Moreau. Hon är en ytterst småskalig odlarchampagneproducent i byn Polisot (Côte de Bar).

“Jag kom i kontakt med hennes tidigaste årgångar på Verre Volée i Paris och tilltalades väldeligen av det stringenta och transparenta som redan då var i full blom. När hon nu kommer och besöker oss är det med illa dold glädje vi kan få fram även lite äldre årgångar, till de kommer vi laga en bättre söndagsmiddag med fokus på hav, sjö och växtriket.”

Väl mött,
Petter Nilsson med personal

Middagen börjar med gemensam aperitif i vår bar klockan 18.30.
I menyn ingår tre aptitretare följt av tre större salta serveringar, dessert, samt lite efter det.
Minst fem champagner, kaffe eller infusion.
Pris: 1485 kr
Boka champagnemiddag.

Information från SPRITMUSEUM, Stockholm.

Kommentera