vin-till-persika-och-blabar-sallad-med-gradde

Vin till persik- och blåbärssallad med mandelsmulor och gräddfilskräm

Favoritmarkera

En pärlande vit Moscato d’Asti passar till persiko- och blåbärssallad med mandelsmulor och gräddfilskräm.  

God dessert som passar julhelgen lika bra som en helgmiddag under vinterhalvåret.

Vin till dessert

Moscato d’Asti Gianni Doglia 2017 (7925), 99 kr

Sött, pärlande vitt vin med blommig ton, smak av fläder, päron och mogen citrus. Fin längd, supertrevlig och härlig.
Betyg: 4

RECEPT | Persika- och blåbärssallad med mandelsmulor och gräddfilskräm, 4 portioner

3 dl gräddfil
4 persikor
2 dl blåbär
1 kruka mynta
1 dl vispgrädde
1,5 msk florsocker
1 tsk finrivet limeskal
4 skorpor med mandel

Gör så här

1. Häll gräddfilen i ett kaffefilter. Ställ kallt minst 20 minuter, gärna 1 timme, så att vasslen rinner bort.

2. Skär persikorna i tärningar och blanda med blåbären i en skål. Strimla myntabladen och vänd ner.

3. Vispa grädde, florsocker och limeskal fast. Vänd ner i gräddfilen. Krossa skorporna och servera till salladen och gräddfilskrämen.

Bild på desserten är ungefärlig.

Kommentera