Bookmaker toast - recept och vintips
25 minuter
Medel
16 ingredienser
Recept på bookmaker toast. En riktigt klassiker på många svenska pubar som bjuder på goda smakkombinationer.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
500 g
Ryggbiff
25 g
Smör
1 st
Rödlök
50 g
Små tomater
2 st
Hjärtsallad
(huvud)
0.5 st
Pepparrot
0.5 st
Pepparrot
5 st
Saltgurkor
4 st
Äggulor
4
Brödskivor
(surdeg)
Salt & svartpeppar
Sås
2 dl
Majonnäs
1 msk
Skånsk senap
1 msk
Dijonsenap
1 msk
Honung
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
500 g
Ryggbiff
25 g
Smör
1 st
Rödlök
50 g
Små tomater
2 st
Hjärtsallad
(huvud)
0.5 st
Pepparrot
0.5 st
Pepparrot
5 st
Saltgurkor
4 st
Äggulor
4
Brödskivor
(surdeg)
Salt & svartpeppar
Sås
2 dl
Majonnäs
1 msk
Skånsk senap
1 msk
Dijonsenap
1 msk
Honung
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Krydda köttet med salt och svartpeppar på båda sidorna. Stek i en het stekpanna tills du får en fin stekyta. Vänd och ös med smör, lägg sedan åt sidan och låt vila.
2
Blanda majonnäs, skånsk senap, dijonsenap, honung, salt och svartpeppar i en skål.
3
Skiva ner rödlöken, tomaterna, saltgurka. Skär av roten på salladen och sära på bladen. Riv pepparroten, slå den gärna mot rivjärnet så du får fina långa bitar.
4
Dela brödet och stek i smör i stekpannan. Avsluta köttet i ugnen på 100 grader, tills du når en innertemperatur på 48 – 50 grader.
5
Bygg mackan med bröder i botten med sås på. Sallad, rödlök, saltgurka, tomat sedan strimlad biff. Avsluta med en rejäl klick pepparrot och en äggula, smaklig måltid!