Svenska viner

Vinprovning med Vinbanken – upptäck svenska viner

Favoritmarkera

Hur står sig egentligen svenska viner nu för tiden? Vi på Vinbanken kommer 31 maj gå igenom ett antal svenska viner och andra drycker för att se vad som hänt inom den svenska vinindustrin på senare år.

Lägg in 31 maj klockan 18:00 i din kalender redan nu. Då kommer vi på Vinbanken gå igenom fem olika svenska viner och drycker för att se hur bra den svenska vinindustrin står sig och framförallt se vilken utveckling som skett.

Sverige som vinnation är relativt ung och för bara några decennier sedan fanns det knappt några vinodlingar överhuvudtaget i landet. I dag har det ploppat upp ett stort antal och vi kan hitta viner från flera olika landskap nu för tiden. Vi kommer under den digitala vinprovningen fokusera på just vad som hänt, vilka druvor som är i fokus, hur urban wineries fungerar och vad man kan åstadkomma med bär istället för druvor.

Som vanligt är det helt kostnadsfritt att delta. Vilka viner vi ska testa kan du hitta längst ner. Givetvis vore det kul om man hade de aktuella vinerna i glasen. Om du känner dig nyfiken och manad, så får du gärna samla vännerna, köpa in vinerna ihop och hänga med på en superintressant vinprovning om svenska viner.

Följande fem vinkategorier kommer gås igenom när vi testar svenska viner

  • Vitt vin gjort på solaris
  • Vitt vin gjort på annan druva än solaris
  • Rött vin från ett urban winery
  • Cider med druvor och äpplen
  • Vin som är gjort på svenska bär

Tid: 31 maj klockan 18:00
Länk: Här kan du se sändningen

Anmäl dig här

Vinerna som vi ska testa 31 maj

Arilds Vingård Solaris, 2020 (31727) 170:-

Askesäng, Kullabergs Vingård, 2021 (91200) 344:-

Common People, 2021 (34519) 195:-

Brutes, Sure Why (Pi) Not, 2021 (38236) 166:70:-

Rålund, Classic Torrt vin av Blåbär, 2018 (33353) 197:-

Se tidigare vinprovningar här

Lämna ett svar