Ramslökspasta

Ramslökspasta med salsiccia och sparris

Favoritmarkera

Att blanda örter med olika nötter är något jag själv tycker är intressant. Dels för att det ger en spännande smak men framförallt en annorlunda textur i rätten.

I det här receptet kör jag cashewnötter, men är man allergisk mot det går det att byta till pinjenötter, jordnötter eller olika frön. Med andra ord är detta en rätt som både är fräsch och enkel att laga. Ramslökspasta med salsiccia och sparris för tankarna till både Italien och Sverige, och är en rätt som passar lika bra till kompismiddagen som till picknicken ute i solen.

@adriancederlund

Ramslök!! 🧅 #fypシ #fyp #foryou #4u #foryoupage #foru #fördig #pasta

♬ Två steg från helvetet – Hov1

Ramslökspasta med salsiccia och sparris

För två personer

Ingredienser

350-400g pasta
3 salsiccia korvar
1 gul lök
3dl grädde
1 knippe sparris
Parmesan
1 näve ramslök
1dl cashewnötter
1/2 dl pastavatten
2msk olivolja
1 citron – zest och saft
Salt & svartpeppar

Så gör du ramslökspasta med salsiccia och sparris

  1. Häll vatten i en kastrull och salta rikligt. När de kokar tillsätter du pastan. Koka tills al dente.
  2. Snitta korven och ta ut färsen och dra isär i mindre bitar. Stek korven i en panna med olivolja och finhackad gul lök.
  3. Mixa ramslök med cashewnötter, pastavatten, olivolja, citron, salt & peppar.
  4. Slå i ramslöken, grädde och delad sparris i pannan. Tillsätt pasta och ytterligare lite pastavatten. Slunga pastan tills den blivit krämig och god. Servera med lite parmesan, smaklig måltid!

Vintips

Borgogno, Barbera d’Alba Superiore, 2019, (74201) 189:-

Från en av Piemontes absolut mest kända vinproducenter kommer den här barberan. Samtidigt som man får de klassiska dragen i en barbera, med den där karaktäristiska frukten, den subtila kryddigheten och tonerna av lakrits, så får man även lite moderna inslag. Det här är en inte för fyllig barbera med inte allt för mycket strävhet i sig. Istället får man ett elegant vin som passar utmärkt till kryddigheten i salsiccia och fräscheten som ramslökspastan tillför. Ta en tugga av pastan med en rejäl bit salsiccia, och ta sedan en klunk av den här barberan, och du kommer förstå vad som menas. En perfekt kombination där maten och vinet spelar i samma liga.

Läs mer

Fler recept och vintips hittar du här

Biff med bearnaise

Råbiff med dragonfärskost

Vin till schnitzel 

Adrian Cederlund

Instagram

Youtube

TikTok

Lämna ett svar