Cognacprovning

Cognac är ett franskt druvdestillat som lagras på ekfat under många år fram till önskad kvalitet. En provning av cognac är för finsmakare och gör sig bra om inte direkt efter lunch så perfekt efter en god middag.

Att prova fyra olika sorter är att rekommendera och vi väljer ut sorterna som ska provas tillsammans. Många kommer upptäcka att kvalitet och stil inte alltid följs åt precis som att priserna mellan cognachusen kan variera väldiga. En annan spännande ingång är att prova en välkänd cognackvalitet mot en som räknas höra till de mindre kända.

Nästa vinkel kan vara att stoppa in en brandy som kan komma från något av världens alla hörn, gärna från Spanien, som utmanare till cognac eller om vi väljer en armagnac för att kittla smaklökarna ytterligare.

Till cognac passar mörk choklad bra men också gåslever.

Välkommen att kontakta mig för en förutsättningslös förfrågan, Elke Jung.

Andra spritprovningar

Kryddade brännvin, vodka, whisky, armagnac, calvados eller grappa är några av de spritsorter som är spännande att prova. Glöm inte heller rom eller tequila. Prova dem mot varandra i likvärdiga kvaliteter eller inom sin grupp men i olika stil eller i kombination till choklad alternativt ost. Populärt och gärna med utländska gäster är en snapsprovning, kryddade brännvin, i anslutning till en förrätt. Provningen ger en inblick i svensk spritkulturhistoria och en bakgrundsförklaring till svensk alkoholpolitik. Lika delar L O Smithdrama som insikt till dagens detaljhandelsmonopol Systembolaget.