Ölprovning

Efter en ölprovning har du fler insikter om vilket favorit typ av öl du föredrar och du vet med säkerhet hur ett korrekt öl ser ut när det hälls upp. Lager och ale känner många till men att variationen mellan öltyperna är så stor är med sannolikt inte lika välkänt. Att utbudet öl är så stort idag grundar sig på ett enormt ölintresse i vårt avlånga land där det snart finns ett bryggeri på varje ort, liten som stor.

Internationella mikrobryggerier ökar snabbt i popularitet precis som specialöl av olika slag eller öl från lokala bryggerier i Sverige. Varför alkoholhalten stiger i det moderna ölet och varför det blir alltmer sällsynt med sydtysk lageröl är några av de frågorna vi vill ge deltagarna svar på i en provning.

Utbudet öl är stort och man kan lugnt säga att provningsmöjligheterna är oändliga. Men trots den stora variationen av stilar, typer och sorter är öl inte komplicerat eftersom ingredienserna i stort sett alltid är desamma.

Vi provar några av de allra bästa ölen och diskuterar tillverkningssätt, varför de smakar som de gör, om smaken är humlebesk eller söt av malt, hur skummet ska se ut eller varför ölet är grumligt. Vi tipsar om provningsteknik och vad du bör ge akt på i jakten på kvalitet. Det och mycket mer innehåller vår ölprovning som tar cirka en till max två timmar i anspråk.

Maila mig, Elke Jung, din förfrågan.