Spenatröra ’Gasteg’ – för mingel eller som sidorätt till fisk och kött
Den goda spenatröran Gasteg har vi plockat ur kokboken Afro-iranska köket. Lika god till fisk eller kött men också för vegetariskt småplock.
Tillbehör till maten i Vinbankens receptsamling är lagade av ris, potatis, majs eller andra råvaror.
Den goda spenatröran Gasteg har vi plockat ur kokboken Afro-iranska köket. Lika god till fisk eller kött men också för vegetariskt småplock.
Smakrika plockrätter passar lika bra serverade som buffé som till enkla middagen, säg fredagkväll efter lång arbetsvecka. Förslag är ett rött vardagsvin.
Laga tomatsås som proffsen, i Italien. Direkt från Apulien, från vinvännen Barbro Guaccero har Vinbanken fått ett recept på äkta tomatsås. Passa på under sensommaren […]
Olivpizza serverar man med fördel som tillbehör till soppa medan receptet med fisk är en hel måltid. Har du skinka kvar är pizza perfekt.
Det här receptet på baba ghanouj är det kryddigare av två förslag och med mer smak av Orienten. För mig är den orientaliska smaken förknippad med spiskummin.
VEGAN. Baba ghanoush är en grillad aubergineröra. Passar utmärkt bra till grillat och många andra rätter, kött eller fisk.
TILLBEHÖR. Den här goda potatiscrèmen tillhör basrecepten i köket. Potatiscréme passar till många rätter och är lätt att kombinera och smakar festligare än mos.