Sommelier – utbildning och arbete
Sommelierutbildningar hålls över hela landet av auktoriserade utbildare. Välj en plats alt hur intensivt du vill satsa. Att arbeta som sommelier är givande.
Under rubriken Vinskola med Vinbanken presenterar vi enkla, handfasta tips för vinvänner. Som hur man öppnar en flaska vin på rätt sätt, eller om man vill veta bakgrunden till ordet sommelier eller vad en person med titeln jobbar med. Och mer!
Sommelierutbildningar hålls över hela landet av auktoriserade utbildare. Välj en plats alt hur intensivt du vill satsa. Att arbeta som sommelier är givande.
DEKANTERA VIN. Vinskola med Vinbanken i serien “hur man öppnar en vinflaska” är framme vid dekanteringsmomentet. Vad innebär att dekantera, hur gör man och inverkar en […]
DEKANTERA ELLER LUFTA. Vinbankens serie “Öppna en vinflaska” har nått kapitel tre och vi ställer frågan till sommelieren om vinet ska luftas eller dekanteras, varför […]
ÖPPNA EN VINFLASKA. Hur öppnar man en vinflaska och finns det sätt som är “rätt”. Vinbanken har frågat Sören Polonius, chefsommelier på Esperanto Group AB […]