Cuban sandwich
90 minuter
Enkel
17 ingredienser
Efter att ha kollat filmen ¨Chef¨ lite för många gånger så blev jag tvungen att laga den kända Cuban Sandwich. Detta är för mig ¨comefort food¨ när den är som bäst. En maffig macka med smält ost, saltgurka, senap och olika sorters kött. I dag gör jag min utomhus på en grill, såklart går det även att göra det med hjälp av ugnen.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Pulled pork
1 kg
Fläskkarré
2 st
Gul lök
3 st
Vitlöksklyftor
1 st
Jalapeno
färsk
3 st
Apelsiner
3 msk
Spiskummin
2 msk
Farinsocker
2 msk
Torkad koriander
2 msk
Torkad oregano
Vatten
Salt och svartpeppar
Servering
4 st
Baguetter
6 st
Saltgurkor
250 g
Kokt skinka
250 g
Cheddarost
Dijonsenap
Smör
Ingredienser för 4 personer
Pulled pork
1 kg
Fläskkarré
2 st
Gul lök
3 st
Vitlöksklyftor
1 st
Jalapeno
färsk
3 st
Apelsiner
3 msk
Spiskummin
2 msk
Farinsocker
2 msk
Torkad koriander
2 msk
Torkad oregano
Vatten
Salt och svartpeppar
Servering
4 st
Baguetter
6 st
Saltgurkor
250 g
Kokt skinka
250 g
Cheddarost
Dijonsenap
Smör
Gör så här
1
1. Dela ner köttet i mindre bitar och stek på hög värme i en stor gryta. Samtidigt delar du ner gul lök, vitlök, jalapeño i mindre bitar. Låt allt kött få färg och grönsakerna mjukna lite.
2
2. Gå ner med farinsocker, spiskummin, koriander, oregano och pressa ner apelsinerna. Täck med vatten och sätt på ett lock. Låt koka på medelvärme i ca 70–80 minuter.
3
3. När köttet är färdigt tar du ut det och lägger i en bunke. Riv sedan sönder det med två gafflar.
4
4. Dela baguetterna och bred på ett lager senap. Dela saltgurkan på längden och fördela över hela baguetten. Lägg på skinka, ost och toppa med köttet vi precis lagat.
5
5. Smöra ett stekbord eller en stekpanna och stek mackan. Lägg gärna på något tungt så mackan får bra kontakt med värmen. Smöra andra sidan och vänd mackan. Dela mackan och servera, smaklig måltid!