Fylld pasta med kräftor och mascarpone
50 minuter
Svår
16 ingredienser
Recept på fylld pasta med kräftor och mascarpone. En rätt som går att göra året om och som passar utmärkt när man tröttnat på kräftskivorna.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Pastadeg
2.5 dl
Durumvete
2.5 dl
Tipo-00
4 st
Ägg
Fyllning
170 g
Kräftor
250 g
Mascarpone
1 st
Citron
(zest)
1 kruka
Dill
Salt & svartpeppar
Sås
25 g
Smör
1 dl
Vitt vin
2 dl
Grönsaksbuljong
1 msk
Kapris
1 tsk
Citronzest
Salt & svartpeppar
Servering
0.5 st
Fänkål
(hyvlad)
Dill
Ingredienser för 4 personer
Pastadeg
2.5 dl
Durumvete
2.5 dl
Tipo-00
4 st
Ägg
Fyllning
170 g
Kräftor
250 g
Mascarpone
1 st
Citron
(zest)
1 kruka
Dill
Salt & svartpeppar
Sås
25 g
Smör
1 dl
Vitt vin
2 dl
Grönsaksbuljong
1 msk
Kapris
1 tsk
Citronzest
Salt & svartpeppar
Servering
0.5 st
Fänkål
(hyvlad)
Dill
Gör så här
1
Börja med att mäta upp mjölet och lägg på bakbordet, gör ett hål i mitten och knäck i äggen. Vispa ihopa äggen med en sked och arbeta in lite mjöl åt gången. Knåda sedan degen i minst 20 minuter, plasta sedan och låt vila i kylskåpet.
2
Lägg kräftorna i en mixer och mixa ner till mindre bitar. Gå sedan i med mascarpone, citronskal, dill, salt och svartpeppar. Lägg i en spritspåse och förvara i kylskåpet.
3
Dela pastadegen i fyra bitar, mjöla ordentligt och börja arbete den igenom din pastamaskin. Min pastamaskin är från 0-9 och jag väljer att tunna ut den till 6an.
4
Skär pastan i mitten på längden, dela sedan i fyrkanter. Lägg en klick fyllning i mitten och pensla sedan två sidor med lite vatten. Vik tvärs över och sedan ihopa med två ändar. Mjöla och låt vila på en plåt.
5
Koka upp vatten med mycket salt i. I en stor stekpanna, bryn smör. Gå sedan i med vin, fond, kapris, citronskal, salt och svartpeppar. Koka pastan i 2 minuter och lägg sedan i såsen. Servera med tung hyvlad fänkål och dill. Smaklig måltid!