Lammytterfilé med palsternackspuré och rödvinssky
50 minuter
Medel
18 ingredienser
Recept och vintips till lammytterfilé med palsternackspuré och rödvinssky. En höstig rätt med mycket kraft och smak.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kött
500 g
Lammytterfilé
1 st
Kruka timjan
25 g
Smör
1 st
Vitlöksklyfta
Salt & svartpeppar
Puré
4 st
Medelstora palsternackor
20 g
Smör
1 dl
Grädde
Salt & vitpeppar
Sås
200 g
Kastanje champinjoner
3 dl
Rödvin
1 dl
Kalvfond
Salt & svartpeppar
Grönsaker
150 g
Haricots verts
50 g
Hasselnötter
25 g
Smör
1 msk
Honung
Servering
75 g
Frysta lingon
Ingredienser för 4 personer
Kött
500 g
Lammytterfilé
1 st
Kruka timjan
25 g
Smör
1 st
Vitlöksklyfta
Salt & svartpeppar
Puré
4 st
Medelstora palsternackor
20 g
Smör
1 dl
Grädde
Salt & vitpeppar
Sås
200 g
Kastanje champinjoner
3 dl
Rödvin
1 dl
Kalvfond
Salt & svartpeppar
Grönsaker
150 g
Haricots verts
50 g
Hasselnötter
25 g
Smör
1 msk
Honung
Servering
75 g
Frysta lingon
Gör så här
1
Skala och dela ner palsternacka. Koka i lättsaltat vatten tills mjuka.
2
Krydda köttet och stek på hög värme i rapsolja. Vänd och tillsätt timjan, vitlök och smör. Ös köttet och lägg åt sidan.
3
I samma stekpanna, stek champinjoner hårt tills dem fått fin yta. Tillsätt rödvin, kalvfond och lite vatten. Koka upp och sila av.
4
Mixa palsternacka med smör, grädde, salt och vitpeppar till en slät pure.
5
Mortla hasselnötter och stek i lite brynt smör, tillsätt honung och haricots verts.
6
Avsluta köttet i ugnen tills det når en innertemperatur på 56-58 grader. Skär upp köttet och servera med tillbehören. Avsluta med lingon på toppen, smaklig måltid!