Friterad kycklingmacka med honung och sriracha-glaze
45 minuter
Enkel
20 ingredienser
Recept på en perfekt krispig kycklingmacka som vi väljer att toppa med en krämig, len och het glaze gjord på honung och sriracha.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
700 g
Kycklinglårfilé
2 dl
Vetemjöl
3 dl
Panko
2 st
Ägg
2 msk
Vatten
Salt och svartpeppar
Spetskålssallad
400 g
Spetskål
2 st
Morötter
2 st
Salladslök
2 dl
Majonnäs
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar
Glaze
50 g
Smör
2 msk
Sriracha
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar
Servering
1 st
Briochebröd
Limpa
20 g
Smör
Saltgurka
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
700 g
Kycklinglårfilé
2 dl
Vetemjöl
3 dl
Panko
2 st
Ägg
2 msk
Vatten
Salt och svartpeppar
Spetskålssallad
400 g
Spetskål
2 st
Morötter
2 st
Salladslök
2 dl
Majonnäs
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar
Glaze
50 g
Smör
2 msk
Sriracha
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar
Servering
1 st
Briochebröd
Limpa
20 g
Smör
Saltgurka
Gör så här
1
1. Strimla ner vitkålen och skär moroten i tunna stavar. Finhacka även salladslöken. Lägg i en skål och tillsätt majonnäs. Smaksätt med vitvinsvinäger, honung, salt och svartpeppar.
2
2. Smält smör i en kastrull. Tillsätt sriracha och honung och rör om. Låt sedan stå och svalna.
3
3. Putsa bort fett från kycklingen. Gör sedan klart en 3-stegs panering med mjöl, ägg och panko. Panera kyckling och värm upp frityrolja till 180 grader.
4
4. Fritera kycklingen tills den blivit gyllenbrun. Låt sedan droppa av på ett galler.
5
5. Under tiden smörsteker du bröder tills gyllenbrunt och delar ner saltgurkan. Montera mackorna och servera, smaklig måltid!