Friterad kycklingmacka med honung och sriracha-glaze

45 minuter
Enkel
20 ingredienser
Recept på en perfekt krispig kycklingmacka som vi väljer att toppa med en krämig, len och het glaze gjord på honung och sriracha.
Friterad kycklingmacka med honung och sriracha-glaze

Vintips till receptet

  • Castillo de Gredos Red Wine

    Castillo de Gredos Red Wine

    spanienSpanien
    3000 ml
    13%

    Den krämiga honung- och srirachaglazen ger både hetta och sötma till kycklingen – och det är just här vinets syrliga körsbär och solmogna blåbär kommer in som räddare i nöden. Det fräscha, torra boxvinet skär igenom fettet från den friterade kycklingen och möter glazens sötstarka smak med perfekt balans. Den lätta tonen av svartpeppar i vinet flirtar dessutom med srirachan och ger extra skjuts åt smakresan.

    196 kr
Ingredienser för 4 personer

Kyckling

700 g
Kycklinglårfilé
2 dl
Vetemjöl
3 dl
Panko
2 st
Ägg
2 msk
Vatten
Salt och svartpeppar

Spetskålssallad

400 g
Spetskål
2 st
Morötter
2 st
Salladslök
2 dl
Majonnäs
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar

Glaze

50 g
Smör
2 msk
Sriracha
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar

Servering

1 st
Briochebröd
Limpa
20 g
Smör
Saltgurka

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Castillo de Gredos Red Wine

    Castillo de Gredos Red Wine

    spanienSpanien
    3000 ml
    13%

    Den krämiga honung- och srirachaglazen ger både hetta och sötma till kycklingen – och det är just här vinets syrliga körsbär och solmogna blåbär kommer in som räddare i nöden. Det fräscha, torra boxvinet skär igenom fettet från den friterade kycklingen och möter glazens sötstarka smak med perfekt balans. Den lätta tonen av svartpeppar i vinet flirtar dessutom med srirachan och ger extra skjuts åt smakresan.

    196 kr