Friterad kycklingmacka med honung och sriracha-glaze
45 minuter
Enkel
20 ingredienser
Recept på en perfekt krispig kycklingmacka som vi väljer att toppa med en krämig, len och het glaze gjord på honung och sriracha.
![Friterad kycklingmacka med honung och sriracha-glaze](https://img.32b23e.net/vinbanken/16_2024_kycklingmacka_1a309f8315.jpg?h=480)
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
700 g
Kycklinglårfilé
2 dl
Vetemjöl
3 dl
Panko
2 st
Ägg
2 msk
Vatten
Salt och svartpeppar
Spetskålssallad
400 g
Spetskål
2 st
Morötter
2 st
Salladslök
2 dl
Majonnäs
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar
Glaze
50 g
Smör
2 msk
Sriracha
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar
Servering
1 st
Briochebröd
Limpa
20 g
Smör
Saltgurka
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
700 g
Kycklinglårfilé
2 dl
Vetemjöl
3 dl
Panko
2 st
Ägg
2 msk
Vatten
Salt och svartpeppar
Spetskålssallad
400 g
Spetskål
2 st
Morötter
2 st
Salladslök
2 dl
Majonnäs
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar
Glaze
50 g
Smör
2 msk
Sriracha
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar
Servering
1 st
Briochebröd
Limpa
20 g
Smör
Saltgurka
Gör så här
1
1. Strimla ner vitkålen och skär moroten i tunna stavar. Finhacka även salladslöken. Lägg i en skål och tillsätt majonnäs. Smaksätt med vitvinsvinäger, honung, salt och svartpeppar.
2
2. Smält smör i en kastrull. Tillsätt sriracha och honung och rör om. Låt sedan stå och svalna.
3
3. Putsa bort fett från kycklingen. Gör sedan klart en 3-stegs panering med mjöl, ägg och panko. Panera kyckling och värm upp frityrolja till 180 grader.
4
4. Fritera kycklingen tills den blivit gyllenbrun. Låt sedan droppa av på ett galler.
5
5. Under tiden smörsteker du bröder tills gyllenbrunt och delar ner saltgurkan. Montera mackorna och servera, smaklig måltid!