Friterad kycklingmacka med honung och sriracha-glaze

45 minuter
Enkel
20 ingredienser
Recept på en perfekt krispig kycklingmacka som vi väljer att toppa med en krämig, len och het glaze gjord på honung och sriracha.
Friterad kycklingmacka med honung och sriracha-glaze

Vintips till receptet

  • Fynd
    Arndorfer  Grüner Veltliner

    Arndorfer Grüner Veltliner

    osterrikeÖsterrike
    1000 ml
    12%

    Ofta när vi har en friterad rätt, som till exempel wienerschnitzel, så faller vårt val på gruner veltliner. Så även i det här fallet med en friterad kyckling. Och orsaken till att gruner passar så oerhört bra med många friterade rätter är för att vinet har en härlig och väldigt typisk vitpepprighet och kryddighet i sig, samtidigt som det har en medelhög syra som lätt kan matcha fettet i rätten. I det här fallet har vi alltså en fet och lite lätt het rätt, och då matchar vi det med ett vin som bjuder på en kryddighet, medelhög syra, fin frukt och har en lugn fyllighet i sig. En intressant kombination som kanske inte hör till vanligheterna, men det här är en matchning som du bara måste testa. 

    189 kr
Ingredienser för 4 personer

Kyckling

700 g
Kycklinglårfilé
2 dl
Vetemjöl
3 dl
Panko
2 st
Ägg
2 msk
Vatten
Salt och svartpeppar

Spetskålssallad

400 g
Spetskål
2 st
Morötter
2 st
Salladslök
2 dl
Majonnäs
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar

Glaze

50 g
Smör
2 msk
Sriracha
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar

Servering

1 st
Briochebröd
Limpa
20 g
Smör
Saltgurka

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Fynd
    Arndorfer  Grüner Veltliner

    Arndorfer Grüner Veltliner

    osterrikeÖsterrike
    1000 ml
    12%

    Ofta när vi har en friterad rätt, som till exempel wienerschnitzel, så faller vårt val på gruner veltliner. Så även i det här fallet med en friterad kyckling. Och orsaken till att gruner passar så oerhört bra med många friterade rätter är för att vinet har en härlig och väldigt typisk vitpepprighet och kryddighet i sig, samtidigt som det har en medelhög syra som lätt kan matcha fettet i rätten. I det här fallet har vi alltså en fet och lite lätt het rätt, och då matchar vi det med ett vin som bjuder på en kryddighet, medelhög syra, fin frukt och har en lugn fyllighet i sig. En intressant kombination som kanske inte hör till vanligheterna, men det här är en matchning som du bara måste testa. 

    189 kr