Grillbuffé med jalapeño- och citrongräsmajonnäs

60 minuter
Medel
24 ingredienser
Recept på en fullmatad klassisk grillbuffé med allt man önskar sig när solen kikar fram och det blir dags att tända den första grillen. Inspirerat av Sydafrikansk modern Braai kultur med passande vintips till!
Grillbuffé med jalapeño- och citrongräsmajonnäs

Vintips till receptet

  • Stellenbosch Reserve  Vanderstel

    Stellenbosch Reserve Vanderstel

    2022
    sydafrikaSydafrika
    750 ml
    14%
    Ett fruktigt och lätt kryddigt vin med en tydlig fatkaraktär. I doften möts du av tydliga toner av svarta vinbär, viol, färska örter, svartpeppar, choklad och vanilj. Tre år på nacken har gett vinet en rund och fin smakkaraktär där syran fortsatt är hög och fräsch. Välsvarvat, fruktigt och alldeles utmärkt till sommarens grillade kötträtter!
    149 kr
Ingredienser för 6 personer

Kött

400 g
Fläskkarré
400 g
Entrecote
3 st
Korvar
Smak av paprika och vitlök
1 st
Citron
Salt och svartpeppar

Jalapeno- och citrongräsmajonnäs

2 st
Färsk jalapeno
3 st
Vitlöksklyftor
1 st
Citrongräs
1 st
Lime
1 st
Ägg
1 tsk
Dijonsenap
3.5 dl
Rapsolja
Salt och svartpeppar

Potatis

900 g
Delikatesspotatis
2 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar

Sallad

1 st
Romansallad
10 st
Små tomater
1 st
Rödlök
1 st
Gurka
1 st
Block fetaost
1 msk
Olivolja
Rödvinsvinegär
Salt och svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Stellenbosch Reserve  Vanderstel

    Stellenbosch Reserve Vanderstel

    2022
    sydafrikaSydafrika
    750 ml
    14%
    Ett fruktigt och lätt kryddigt vin med en tydlig fatkaraktär. I doften möts du av tydliga toner av svarta vinbär, viol, färska örter, svartpeppar, choklad och vanilj. Tre år på nacken har gett vinet en rund och fin smakkaraktär där syran fortsatt är hög och fräsch. Välsvarvat, fruktigt och alldeles utmärkt till sommarens grillade kötträtter!
    149 kr