Om Vinbanken

Laddar annons

Vinbanken är en av Sveriges och Skandinaviens mest välbesökta nyhetssajter för mat- och vinintresserade. Vi är mycket stolta över att presentera ett gediget innehåll av vininformation, recensioner, test och tips.

Vinbanken bevakar Systembolagets sortiment, vi reser och besöker mässor och vinmakare. På hemsidan tar du del av tester och tips om vin, öl och andra drycker. Vi skriver också om starka destillat eller alkoholfria drycker. Du kan också läsa reportage och intervjuer med intressanta personer, artiklar om sällsynta eller vanliga viner, vinproducenter och druvodlare.

Vinbanken har kontakt med branschkollegor i Sverige och utomlands. Vi gillar att sätta dryckerna i ett större sammanhang, vem har tillverkat vinet eller till vilken mat passar det. Vi publicerar matrecept och handfasta tips på mat och vin i kombination.

Vinbanken – arbetar långsiktigt

Vinbanken intresserar sig även för andra livsmedel, deras produktion, matens förpackning och transporter och därtill relaterade miljöfrågorna. Vi tror på hållbar konsumtion där människor, djur och natur samspelar.

Att bidra till kunskap ger läsare verktyg till aktiva och medvetna valmöjligheter. Mat och dryck som lyfts in i sitt sammanhang är en roligare upplevelse och per automatik, av högre kvalitet.

Alla skribenterna på Vinbanken drivs av ett genuint intresse och stort engagemang. Vi gillar det vi gör och vill skriva raka berättelser. Det vi presenterar läsaren är med glädje men också med ödmjukhet. Vi har inte all kunskap men vi jobbar ständigt på att lära och få veta mer.

Sidan är annonsfinansierad.

Vinbanken – bakgrund

Verksamheten och sajten vinbanken.se startades 1998 av Elke Jung. Idén var att starta vinförvaring för privatpersoner i en nedlagd banklokal. Banken sa nej till idén men Elke fick med sig idén till företagsnamnet och sajten, Vinbanken.

Sedan sommaren 2021 har Vinbanken nya ägare i form av Vinoro AB som även driver andra vin- och mat fokuserade inspirationssajter som exempelvis winescanner.io, receptkort.se och aktuellaviner.com. 

Vill ni annonsera i Vinbankens kanaler?

Kontakta oss isåfall på vår mailadress [email protected] så berättar vi gärna mer om vårt erbjudande och priser.
 

Laddar annons
Laddar annons
Laddar annons