Laxsallad med varmrökt lax och sparris
25 minuter
Enkel
15 ingredienser
Recept på laxsallad med varmrökt lax och sparris. Ett recept som är perfekt på våren och sommaren, och som funkar både i stora och små mängder.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Dressing
75 g
Blåmögelost
3 dl
Majonnäs
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Citron
skal
1 tsk
Tabasco
Salt och svartpeppar
Lite vatten
Sallad
600 g
Varmrökt lax
1 st
Romansallad
1 st
Knippe rädisor
1 st
Knippe grön sparris
1 st
Rödlök
80 g
Krutonger
2 msk
Solrosfrön
Dill
Ingredienser för 4 personer
Dressing
75 g
Blåmögelost
3 dl
Majonnäs
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Citron
skal
1 tsk
Tabasco
Salt och svartpeppar
Lite vatten
Sallad
600 g
Varmrökt lax
1 st
Romansallad
1 st
Knippe rädisor
1 st
Knippe grön sparris
1 st
Rödlök
80 g
Krutonger
2 msk
Solrosfrön
Dill
Gör så här
1
1. Mixa ihop mögelost, majonnäs, vitlök, citronskal, tabasco. Smaksätt med salt och svartpeppar. Ha i en skvätt vatten så dressingen inte blir för fast.
2
2. Skär upp romansalladen. Skölj den ordentligt. Blanda den sedan tillsammans med dressingen och lägg på ett fat.
3
3. Hyvla sparris, dela ner rädisor och skiva rödlöken tunt. Lägg över salladen.
4
4. Toppa med laxen och krutonger.
5
5. Rosta solroskärnorna med lite salt och strö över. Toppa med dill, smaklig måltid!