Steak and cheese quesadilla
25 minuter
Enkel
16 ingredienser
Recept på klassisk sterk and cheese quesadilla som vi dessutom matchar med ett vin som passar utmärkt till rätten.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Quesadilla
250 g
Entrecote
(alternativt flankstek)
4 st
Tortillabröd
(stora)
100 g
Cheddarost
(riven)
1 st
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 msk
Spiskummin
1 msk
Tandoori krydda
1 msk
Ancho chili
1 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Guacamole
3 st
Avokado
1 kruka
Koriander
1 st
Tomat
1 st
Vitlöksklyftor
1 st
Lime
(juice)
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
Quesadilla
250 g
Entrecote
(alternativt flankstek)
4 st
Tortillabröd
(stora)
100 g
Cheddarost
(riven)
1 st
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 msk
Spiskummin
1 msk
Tandoori krydda
1 msk
Ancho chili
1 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Guacamole
3 st
Avokado
1 kruka
Koriander
1 st
Tomat
1 st
Vitlöksklyftor
1 st
Lime
(juice)
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Börja med att strimla biffen och lägg i en skål. Skiva ner paprika och gul lök, blanda tillsammans och krydda med spiskummin, ancho chili, tandoori, salt och svartpeppar. Ringla även i olivolja och blanda.
2
Stek blandningen på hög värme tills allt fått en fin färg, ställ sedan åt sidan och lägg ner ett tortillabröd i samma stekpanna. Riv över ost och fyll på med köttblandningen. Lägg på ytterligare ett bröd som lock och låt steka på medelvärme. Vänd efter några minuter.
3
Blanda avokado, finhackad koriander, finhackad tomat, riven vitlök, limejuice, salt och svartpeppar till en bitig konsistens.
4
Skär upp quesadillan och servera tillsammans med guacamole, smaklig måltid!
Se hur man lagar receptet
Vintips till receptet
Røsenthal The Marker Pinot Noir
2022Vin till steak and cheese quesadilla
När man har en rätt där entrecote eller flankstek är en viktig bas så skulle man nästan kunna tro att man borde gå på en tyngre cabernet sauvignon från USA. Men i vårt fall så väljer vi faktiskt en pinot. För när det kommer till kombinationen entrecote, kryddor, tortilla och avokado så är en pinot ett riktigt bra val. I vinet kommer du få en tydlig kryddighet som passar utmärkt till de många kryddorna i rätten. Dessutom serveras vi en härlig guacamole som kommer passa fint till det lagom bäriga vinet. En imponerande pinot från Australien som dessutom är matvänliga.
149 kr