Vinstockarna i Enebyberg

Favoritmarkera

Nog verkar det som om de fått gödning men det kan jag garantera er att de inte har. Det är hög tid att göra något åt lövverket.  Låter man stockarna ha sitt egna liv kan de bli våldsamt stora och då går vinstockens energi till att växa mer än att producera bra druvor. Sen ska man inte heller ta bort för mycket, i ett värsta scenario kan man få motsatt effekt och att ”knäcka” vinernas livskraft är självklart inte meningen.

Efter ”trimmningen såg då stockarna betydligt bättre ut. Dessutom kunde jag se att de börjat blomma och om den gamla bondepraktikan nu stämmer ska det dröja 100 dagar fram till skörd. Vilket gör att datumet är satt till den 7 oktober. Det låter som ett mycket tveksamt skördetillfälle då vi faktiskt redan kan ha fått snö om det vill sig illa. Att göra isvin är inte heller att tänka på då det kräver konstanta minusgrader och inget tinande respektive infrysande om vartannat. Det senare leder till mögelvarning.

Lämna ett svar