Bäst i test vecka 17 – Fokus på Portugal och Aveleda
I ”Bäst i Test” vecka 17 blickar vi mot den iberiska halvön och Portugal, samtidigt som vi har siktet inställt på producenten Aveleda.
Druva i norra Vinho Verde, Portugal. Typicitet man gärna vill se är inslag av aprikos, persika och citrusfrukter samt inslag av mineral. Ibland är det senare ett inslag som visar sig så tydligt som en smakförnimmelsen av en rökig puff.
Vinerna är medel till fylliga och lämpar sig utmärkt till mat, till skaldjur och till rätter med asiatisk kryddsmak.
Druvan är grön.
I ”Bäst i Test” vecka 17 blickar vi mot den iberiska halvön och Portugal, samtidigt som vi har siktet inställt på producenten Aveleda.
När priserna på kända och populära viner höjs så börjar konsumenterna snegla mot nya vinregioner och druvor. Ett vin som blivit rejält populärt på senare tid är det portugisiska vinet alvarinho.
Här finns bedömningar av alla de just nu bästa vita torra matvinerna på druvorna alvarinho/albariño, sauvignon blanc, grüner veltliner, riesling, chardonnay och vita rhônedruvor. Vad […]
Vinho Verde, det gröna vinet från Portugal i all ära fungerar utmärkt till veckans rostade paprikasoppa. Njut av hösten! Den gröna regionen kallas den nordvästra […]
Från platta sandstränder i Algarve till majestätiska bergskedjor i norr, Portugal är ett land av kontraster och tvära snitt. En avlång nation, över 50 mil […]
Ny denna vecka är bl.a. en delikat betydande Alvarinho, vitt torr portugis, och en ny utmärkt årgång av välkänd röd premiumbox i toppskiktet. Crozes-Hermitage är […]