Amarone |Hemligheten bakom vinet i våra hjärtan
AMARONE. Inget vin är så älskat av vanliga konsumenter och hatat av vinsnobbarna som amarone. Men varför blev det så och hur gör man amarone? Frågar […]
Rondinella. Kraftigare druva med rondör och tannin. Har fått sitt namn från sin klotrunda form. 20-30 procent är en vanlig inblandningen.
Mycket rustik druvsort som också är tålig och motståndskraftig när vädret spelar vinmakarna spratt som är kopplade till klimatförändringen. Druvan har till och med en förvånande, ovanlig motståndskraft till svampsjukdomar och andra angepp.
Vinmakarna vinifierar (processen att tillverka vin) vanligtvis rondinella separat. vinerna har en lätt parfymerad touch, blommiga inslag, liten kropp och torr smak. Utmärkt druva för blandningar.
Bild från folder finansierad av EU, för Allegrini.
Vinitaly Wine Consulting
AMARONE. Inget vin är så älskat av vanliga konsumenter och hatat av vinsnobbarna som amarone. Men varför blev det så och hur gör man amarone? Frågar […]
Masi har välförtjänt erhållit Allt om Mats prestigefulla pris det Gyllene Glaset 2012 och få är de producenter som röner lika stor popularitet i vårt land som detta anrika italienska vinhus