Om Vinbanken

Vinbanken är en av Skandinaviens mest välbesökta platser för mat och dryckesintresserade. Och vi är mycket stolta över att presentera ett gediget innehåll av information vars bredd och djup som vi dagligen utökar.

På Vinbanken tar du del av tester och tips om vin, öl och andra drycker. Vi skriver om starka destillat eller alkoholfria val. Du kan också läsa reportage och intervjuer med intressanta personer, artiklar om sällsynta eller vanliga viner, vinproducenter och druvodlare.

Vinbanken har kontakt med branschkollegor i Sverige och utomlands. Vi gillar att sätta dryckerna i ett större sammanhang, vem har producerat vinet eller till vilken mat passar drycken. Därför har vi matrecept och handfasta tips på mat och vin i kombination.

Vinbanken – arbetar långsiktigt

Vinbanken intresserar sig även för andra livsmedel, deras produktion, matens förpackning och transporter och därtill relaterade miljöfrågorna. Vi tror på hållbar konsumtion där människor, djur och natur samspelar.

Att bidra till kunskap ger läsare verktyg till aktiva och medvetna val vid inköp. Mat och dryck som lyfts in i sitt sammanhang är en roligare upplevelse och av högre kvalitet .

Alla skribenter på Vinbanken drivs av ett genuint intresse och stort engagemang. Vi gillar det vi gör och vill skriva raka berättelser. Det vi presenterar läsaren är med glädje och ödmjukhet. Vi har inte all kunskap men vi jobbar på att veta mer.

Sidan är annonsfinansierad.

Vinbanken – bakgrund

Företaget grundades 1998 av Elke Jung. Idén var att starta vinförvaring för privatpersoner i en nedlagd banklokal, tidigare SEB-kontor i Roslags Näsby, Täby. Banken sa nej till idén men fick med mig idén till företagsnamnet, Vinbanken.

Det visade sig därefter ta mycket lång tid för myndigheter att godkänna namnet, Vinbanken. Ärendet valsade runt bland olika instanser varpå Finansinspektionen slutligen sa okej.

Från start var hemsidan en presentation av mig som föredragshållare och för cateringuppdrag. Det var en självklar plats för återkoppling av jobben och det tog inte lång tid innan jag fick frågor om tips och rekommendationer på goda viner. På den vägen är det.

Vinbanken – betyg och omdömen

Alla omdömen, tester och tips här på Vinbanken är personliga om inte annan källa anges. Recensionerna grundar sig på skribentens samlade kunskap och provningserfarenhet fram till idag. Vänligen notera datum på inläggen då priser och årgångar förändras över tid. För att se betygsindelning och skribenternas förklaring går du vidare till Vinbankens betyg, enligt skribenterna.

Vinbankens provningar

Vänligen kontakta oss! Ett förutsättningslöst samtal är en bra start. Kan vi inte hjälpa till har vi ett stort nätverk skickliga yrkesutövare att rekommendera.

Uppdrag och arvoden

Skriv-, och frilansuppdrag. Provningar, föredrag och utbildning. Arvode enligt författarförbundets rekommendationer och efter överenskommelse. Faktura exklusive moms. Föredrag enligt gällande praxis vad gäller avbokningsregler för hotell- och konferensverksamhet.

Anlitar ni Vinbanken är målsättningen att möta och överträffa era förväntningar.

redaktor-elke-jung

Elke Jung
Ansvarig utgivare, skribent och redaktör,
utbildad sommelier

Kontaktuppgifter

Vinbanken AB
c/o E. Jung
Axel Johnsons väg 10
S-182 31 Danderyd

Cell: +46 707 68 77 78
E-mail: info@vinbanken.se
Twitter: @Vinbanken
Instagram: Vinbanken

Innehar FA-skatt.
Vat/UID: SE 556929-3789
Bankgiro: 271-4947