Om Vinbanken

Vinbanken är en av Skandinaviens mest välbesökta platser för mat och dryckesintresserade. Vi är mycket stolta över att presentera ett gediget innehåll av vininformation, recensioner, test och tips.

Vinbanken bevakar Systembolagets sortiment, vi reser och besöker mässor och vinmakare. På hemsidan tar du del av tester och tips om vin, öl och andra drycker. Vi skriver också om starka destillat eller alkoholfria drycker. Du kan också läsa reportage och intervjuer med intressanta personer, artiklar om sällsynta eller vanliga viner, vinproducenter och druvodlare.

Vinbanken har kontakt med branschkollegor i Sverige och utomlands. Vi gillar att sätta dryckerna i ett större sammanhang, vem har tillverkat vinet eller till vilken mat passar det. Vi publicerar matrecept och handfasta tips på mat och vin i kombination.

Vinbanken – arbetar långsiktigt

Vinbanken intresserar sig även för andra livsmedel, deras produktion, matens förpackning och transporter och därtill relaterade miljöfrågorna. Vi tror på hållbar konsumtion där människor, djur och natur samspelar.

Att bidra till kunskap ger läsare verktyg till aktiva och medvetna valmöjligheter. Mat och dryck som lyfts in i sitt sammanhang är en roligare upplevelse och per automatik, av högre kvalitet.

Alla skribenterna på Vinbanken drivs av ett genuint intresse och stort engagemang. Vi gillar det vi gör och vill skriva raka berättelser. Det vi presenterar läsaren är med glädje men också med ödmjukhet. Vi har inte all kunskap men vi jobbar ständigt på att lära och få veta mer.

Sidan är annonsfinansierad.

Vinbanken – bakgrund

Företaget grundades 1998 av Elke Jung. Idén var att starta vinförvaring för privatpersoner i en nedlagd banklokal. Banken sa nej till idén men jag fick med mig idén till företagsnamnet, Vinbanken.

Det började med att det tog lång tid att få namnet godkänt. Att heta Vinbanken var inte självklart. Ärendet valsade runt bland olika instanser varpå Finansinspektionen slutligen tryckte på ok knappen.

Hemsidan var i begynnelsen en presentation av mig som föredragshållare och för de catering uppdrag jag utförde. Sidan var också en självklar plats för återkoppling av jobben. Så det tog inte lång tid innan frågor om tips och rekommendationer på goda viner dök upp. Och på den vägen är det…

Vinbanken – betyg och omdömen

Alla omdömen, tester och tips här på Vinbanken är personliga om inte annan källa anges.

Recensionerna grundar sig på skribentens samlade kunskap och provningserfarenhet fram till idag. Vänligen notera datum på inläggen då priser och årgångar  på rek viner ändras över tid. För att se betygsindelning och skribenternas förklaring går du vidare till Vinbankens betyg, enligt skribenterna.

Vinbankens provningar

Ett förutsättningslöst samtal är en bra start så hjärtligt välkommen att ringa! Kan vi inte hjälpa till har vi ett stort nätverk skickliga yrkesutövare att rekommendera.

Uppdrag och arvoden

Skriv-, och frilansuppdrag. Provningar, föredrag och utbildning. Arvode enligt författarförbundets rekommendationer och efter överenskommelse. Faktura exklusive moms. Gällande praxis vad gäller avbokningsregler för hotell- och konferensverksamhet.

Anlitar ni Vinbanken är målsättningen att möta och överträffa era förväntningar.

Kontaktuppgifter

Vinbanken i Sverige AB

Cell: +46 72 565 71 06
E-mail: [email protected]