Starkvinernas fantastiska värld

25 Nov, 2022

Vi på Vinbanken har flera gånger ställt oss frågan om varför vi inte dricker mer starkvin och sött vin. Därför höll vi i en digital vinprovning torsdagen 24 november där vi lyfte just starkviner och hur man ska tänkta kring dem i kombination med julens smaker.

Starkvin är kanske inte världens enklaste att förstå sig på. Det finns väldigt många olika varianter och kategorier. Det finns allt från portvin till sherry och madeira. Just detta valde vi på Vinbanken att lyfta i samband med vår digitala vinprovning som vi sände 24 november.

Nu har du möjlighet att se på provningen i sin helhet i efterhand via spelaren i fönstret nedan. Om den inte funkar så finns det en länk under spelaren som leder direkt till provningen. Längst ner hittar du dessutom vinerna och de olika tillbehören som du bör ha till provningen.

Om du har funderingar eller frågor kring den digitala provningen så kan du skicka ett mejl till [email protected].

Vinerna som ska testas

Tio Pepe, Fino (8225) 65:-
Churchill's, Late Bottled Vintage, 2017 (8016) 109:-
Gérard Bertrand, Rivesaltes Ambré, 2004 (8381) 115:-
Blandy's, Colheita Malmsey, 2014 (7833) 177:-

Tillbehören du bör köpa in

Vi rekommenderar att man köper vinerna i god tid innan provningen samt säkerställer att man även har tillbehören inför provningen hemma! Tillbehör som rekommenderas att ha hemma inför provningen för maximal upplevelse är:

- Nötter
- 1 bit stiltonost
- 1 bit cheddarost
- Pepparkakor
- 1 bit julskinka
- 1 Aladdinask (alt bara en bit mörk choklad?)