Bloody Mary
4 minuter
Enkel
10 ingredienser
Bloody Mary är brunchtidens mest slitstarka klassiker: vodka, tomatjuice, citron, kryddor och hetta som byggs kall och serveras i highball-glas över is. Rätt gjord är den torr och fräsch med tydlig tomat, ren spritryggrad och en kryddig finish som lyfter snarare än domderar. Balansen sitter i samspelet mellan syra, sälta och hetta – och i hur mycket smältvatten från isen som blandas in när du rullar eller bygger drinken.

Ingredienser
Ingredienser för 1 personer
5 cl
Vodka
10 cl
Tomatjuice
2 cl
Citronjuice
färskpressad
4 krm
Worcestershiresås
4 krm
Het sås
exempelvis shiraccha
1 st
Sellerisalt
en nypa
1 st
Svartpeppar
en nypa nymalen
4 st
Isbitar
stora
1 st
Selleristjälk
1 st
Citronklyfta
Ingredienser för 1 personer
5 cl
Vodka
10 cl
Tomatjuice
2 cl
Citronjuice
färskpressad
4 krm
Worcestershiresås
4 krm
Het sås
exempelvis shiraccha
1 st
Sellerisalt
en nypa
1 st
Svartpeppar
en nypa nymalen
4 st
Isbitar
stora
1 st
Selleristjälk
1 st
Citronklyfta
Gör så här
1
Fyll ett highball-glas med is.
2
Häll vodka, tomatjuice, citron, Worcestershiresås, het sås, sellerisalt och peppar i en halv shaker.
3
Lägg i is, sätt ihop med den andra halvan och rulla blandningen 3–5 gånger mellan halvorna (skaka inte).
4
Häll över i det isfyllda glaset.
5
Smaka av sälta och hetta. Garnera med selleristjälk och citronklyfta.




