HemingWay Daiquiri
3 minuter
Enkel
5 ingredienser
Hemingway Daiquiri förenar klassisk daiquiri med grapefrukt och maraschinolikör. Resultatet är torrt, exakt och aromatiskt: ren vit rom som ryggrad, pigg lime, subtil bitterhet från grapefrukt och en körsbärs-mandelton från maraschino som binder ihop helheten. Rätt gjord serveras den “up” i kylt coupe-glas, skakad hårt för en silkeslen textur. Balansen sitter i hur smältvatten från isen under skakningen bäddar in syran utan att dränka romkaraktären.

Ingredienser
Ingredienser för 1 personer
5 cl
Vit rom
2.5 cl
Färskpressad limejuice
2 cl
Färskpressad grapefruktjuice
1.5 cl
Maraschinolikör
0.5 cl
Sockerlag
(valfritt, efter syra)
Ingredienser för 1 personer
5 cl
Vit rom
2.5 cl
Färskpressad limejuice
2 cl
Färskpressad grapefruktjuice
1.5 cl
Maraschinolikör
0.5 cl
Sockerlag
(valfritt, efter syra)
Gör så här
1
Fyll shakern med is.
2
Mät upp rom, lime, grapefrukt, maraschino och eventuell sockerlag.
3
Skaka 8–12 sekunder tills drinken är väl kyld och lätt utspädd av smältvatten från isen.
4
Finsila till kylt coupe- eller Nick & Nora-glas.
5
Vill du använda zest, så pressa en mycket tunn grapefrukt- eller limezest försiktigt över ytan och garnera.




