Laddar annons
Vitt vin i tillfälligt sortiment - 21 juli
19 Jul, 2023
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Vitt vin i tillfälligt sortiment - 21 juli

Juli månads sista lansering är liten men här finns en del spännande viner och dessutom två fyndklassade viner i form av Bastión de la Luna från Rias Biaxas och Stein am Rain Grüner Veltliner från Weingut Jamek.

All information om lanseringen av vitt vin i tillfälligt sortiment 21 juli hittar du i tabellen längst ner.

Vitt vin i tillfälligt sortiment - 21 juli

Frankrike


Chablis Premier Cru Les Montmains 2021 (96146), Dom. Laroche, 309 kr

Elegant och rent med äpplen, päron, persika, melon, citrus, mandlar, bra syra, diskret nyans av fat och fina krispiga mineraler. Från pålitliga Laroche. Servera till panerad gös med färskpotatis och skirat smör.

Österrike


Stein am Rain Grüner Veltliner Federspiel 2022 (90163), WG J. Jamek, Wachau, 189 kr

Ungt och lite återhållet med gråpäron, äpplen, citronzest, vitpeppar, fina mineraler, bra syra och lite sälta. Servera till caesarsallad med färska räkor.

Italien


Valle Reale Vigneto di Popol 2019 (90159), Trebbiano d'Abruzzo, EKO, 299 kr

Karaktärsfullt med gula äpplen, citron, melon, mandlar, grapefrukt, massor av mineraler, fin syra och underbar balans. Ett välgjort vin med mycket personlighet där druvan trebbiano, som sällan lämnar mycket karaktär, verkligen excellerar.

Spanien


Bastion de la Luna Albariño 2021 (96008), Forjas del Salnés, Rías Baixas, 189 kr

Ungt, stramt och friskt med gröna äpplen, citron, fläder, melon och päron. Pigg smak med citrus, vita blommor, bra syra, mineraler och en elegant sälta. Inte riktigt samma superfokus som tidigare årgångar men ändå ett av veckans fyndviner. Servera till linguine frutti di mare.


Bàrbara Forés Abrisa't 2021 (92861), Terra Alta, EKO, 259 kr

Stort och aromatiskt med apelsin, vinteräpplen, melon, havtorn, mandlar och kryddor. Smakrikt med massor av karaktär, speciellt och oväntat men här finns mycket kvalitet och en återhållen stramhet som ger vinet en intressant struktur. Servera till grillad vit fisk och grillade grönsaker.

[drinklist id="106511"]