Laddar annons
Vinoteket och Winefinder skapar gemensam plattform
4 Apr, 2024
Uppdaterad:
4 Apr, 2024

Vinoteket och Winefinder skapar gemensam plattform

De två jättarna inom onlinehandel med vin i Sverige, Vinoteket och Winefinder, går ihop och skapar en ny plattform. I ett pressmeddelande skriver de båda att syftet är att bredda erbjudandet på den svenska marknaden. 

I somras kom domen att Winefinder vann den utdragna rättstvisten mot Systembolaget som gav dem rätt att bedriva onlinehandel med vin i Sverige. Nu står det klart att Winefinder går ihop med Vinoteket och skapar en gemensam plattform. I ett pressmeddelande uttalar sig Anders Signell, VD för Vintjänsten som är det nya namnet på plattformen där både Vinoteket och Winefinder nu ingår:

– Det är väldigt goda nyheter för svenska vinälskare som vill få unika vinupplevelser från hela världen hemlevererade till dörren. Vinotekets breda kvalitetsutbud tillsammans med Winefinders etablerade premiumsortiment är precis det som efterfrågas av kunderna. Vi passar strategiskt bra ihop, helt enkelt.

Varumärkena Vinoteket och Winefinder kommer vara kvar

I och med sammanslagningen och den gemensamma plattformen kommer de båda kunna bredda sitt erbjudande och även effektivisera bland annat inköp, administration, transport och lagring. De båda varumärkena kommer dock vara kvar.   

– Det är två etablerade aktörer på en ung marknad som nu går ihop. Vi ser direkt möjligheten att både bredda och fördjupa erbjudandet mot alla våra kundsegment samtidigt som vi gör det attraktivare genom ett större, gemensamt vinsortiment. Det blir bra för både Winefinders och Vinotekets kunder, säger Anders Signell i pressmeddelandet. 

Marknaden för onlinehandel har växt enormt mycket

De båda jättarna har i dag cirka 60 procent av marknaden när det kommer till onlinehandel med vin, om man bortser från Systembolaget. Den här marknaden för beställningar och onlinehandel med vin har växt enormt mycket de senaste åren. 

– Att onlinehandeln idag bara är två procent av den totala försäljningen visar vilka möjligheter Vinoteket och Winefinder har tillsammans. I så gott som alla branscher har kundbeteendet gått allt mer mot onlineköp, vilket gäller även vinmarknaden utanför Sverige. Nu ser vi fram mot att fler svenskar ska upptäcka en värld av vin, inte bara från de stora producenterna utan även de mindre vinodlarna, säger Anders Signell.

Winefinders ägare Ander Tengvall kommer fortsätta som delägare och kommer sitta med i styrelsen för den nya plattformen.