Laddar annons
Bästa röda vinerna i tillfälligt sortiment 3 juni
1 Jun, 2022
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Bästa röda vinerna i tillfälligt sortiment 3 juni

Lanseringen i tillfälligt sortiment den 3 juni är bra och bjuder på både höjdare och fynd. Bäst i lanseringen är Mullineux Granite men även Faiveley och bordeauxslottet Cantemerle står för bra prestationer till rimliga priser.

Mycket mer om ovanstående viner och de andra röda vinerna i tillfälligt sortiment 3 juni hittar du nedan.

[drinklist id="100752"]

Frankrike

Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes 2019 (94512), Domaine Faiveley, 439 kr

Ungt med bra intensitet, vinbär, rosor, jordgubbar, violer och fat. Bra koncentrerad smak med svarta vinbär, mörka körsbär, hallon och ett imponerande djup som kompletteras av en charmig, varmt mogen pinotkänsla. En ovanligt tillgänglig och charmig Gevrey-Chambertin från Faiveley och dessutom ett av lanseringens bästa viner.

Saumur-Champigny Vieilles Vignes 2019 (91106), Château de Villeneuve, EKO, 199 kr

Ung frisk och rik doft med mogen frukt av vinbär, björnbär, peppar, körsbär, gräs och örter. Smaken är koncentrerad med paprika, bigarråer, syra och bra längd.

Château Cantemerle 2019 (92965), Bordeaux, Haut-Médoc, 299 kr

Ung kraftig Bordeaux med mörk frukt av svarta vinbär, björnbär, choklad och fat. Fyllig och samtidigt elegant smak av choklad, plommon, tallskog och rostad ek. Klassiskt snygg Bordeaux där allt sitter där det ska och dessutom till ett bra pris. Är man ute efter bra Bordeaux till rätt pris är det detta som gäller.

Bästa röda boxvinet 2022

USA

La Neblina 2019 (93766), Radio-Coteau, Sonoma Coast, 499 kr

Ung, djupt fruktig pinot med jordgubbar, lakrits, kryddor, anis, fänkål, kryddor, torkade tranbär och fina mörka körsbärssyror.

Pinot noir från USA - tips på viner

Argentina

Alpamanta Breva Red Blend 2021 (91280), Luján de Cuyo, EKO, 239 kr

Ungt och friskt och fruktigt vin med vinbär, björnbär, vildhallon, körsbär och blommor. Välbalanserad smak med mogen frukt, örter, paprika och mineraler.

Sydafrika

Tiara 2005 (93457), Simonsig Estate, Stellenbosch, 269 kr

Stor doft med tydliga mognadstoner, stall, skog, tallbarr och fat. Välbalanserad smak med mognadstoner, tobak, läder, mocka och fina tanniner. En välgjort bordeauxblandning som är intressant att prova, drickfärdig men möjligen var det något bättre för 4-5 år sedan.

Mullineux Granite Syrah 2019 (94452), Swartland, 699 kr

Härligt mörkbärig doft med violer, björnbär, svartpeppar, salvia och diskreta fat. Koncentrerad smak med intensitet, längd och härligt mogna och samtidigt lite strama druvtypiska syrahdrag. Mullineux håller en rakt igenom en ordentligt hög nivå men frågan om är om inte detta hör till en av deras bästa prestationer. Billigt är det inte men med tanke på de få flaskorna som produceras är priset ändå inte ohemult högt! Det här är ett fantastiskt välgjort vin som passar mycket men varför inte oxfilé tournedos med rårakor och primörer.

Mullineux Schist Syrah 2019 (94479), Swartland, 699 kr

Stor mörkbärig doft med violer, björnbär, blåbär, kaffe, varm jord och lakrits. Underbart välbalanserat med choklad, lakrits och bra längd. Riktigt högklassig syrah men har inte riktigt samma intensitet som syskonet Granite.

Avondale La Luna 2015 (90088), Paarl, 239 kr

Varmt mogen doft med rödsvart frukt av svarta vinbär, plommon, mörka körsbär, kryddor, kanel, choklad och rostade fat. Djup, koncentrerad smak med kaffe, ceder, tobak med en bra balans och fin längd.

Fler nyheter i tillfälligt sortiment på Systembolaget

[drinklist id="100752"]