Laddar annons
Fyra svenska krogar belönas med stjärnor i Michelinguiden 2024
29 May, 2024
Uppdaterad: 
30 May, 2024

Fyra svenska krogar belönas med stjärnor i Michelinguiden 2024

På måndagskvällen presenterade Guide Michelin vilka restauranger som får stjärnor i den nya upplagan av restaurangguiden. Och då stod det klart att fyra svenska krogar belönas med nya stjärnor. Bland annat får vi i Sverige tre nya enstjärniga restauranger. 

Stockholm fortsätter röna stora kulinariska framgångar. På måndagskvällen presenterades nämligen vilka nordiska krogar som får stjärnor i 2024 års upplaga av Michelinguiden, som av många anses vara den mest prestigefulla restaurangguiden i hela världen. I samband med presentationen stod det klart att fyra svenska restauranger får nya stjärnor i årets Michelinguide. Bland annat belönas tre Stockholmskrogar med en stjärna i guiden. Den enda svenska restaurang som kammade hem två stjärnor har dock inte sin hemvist i Stockholm. Det var nämligen kocken Daniel Berlin och hans nya satsning VYN i Simrishamn på Österlen som belönades med hela två stjärnor i guiden. Detta bara ett halvår efter att restaurangen öppnat. 

Totalt fick nio nya restauranger i Norden en stjärna i guiden, och av dessa har tre sin hemvist i Stockholm. Det är Celeste på Södermalm, Seafood Gastro inne i Grand Hotel och Dashi på Östermalm. 

Följande restauranger i Sverige har stjärnor i Michelinguiden:

Tre stjärnor
Frantzén

Två stjärnor
Aloë
Vollmers
Aira
VYN

En stjärna
Ekstedt
Restaurang Koka
PM & Vänner
Project
Seafood Gastro
SK Mat & Människor
Sushi Sho
Dashi
Celeste
Adam/Albin
Nour
Knystaforsen
Signum
Etoile
28+
Operakällaren
Restauarnag Äng