Laddar annons
20 Apr, 2009
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Idag bubblade Champagnen friskt i Stockholm

Strålande sol och uppfriskande kylig vind ramade in årets champagneprovning bakom dörrarna på anrika Grand Hotel i Stockholm. För branschen är hela tillställningen en av årets höjdpunkter och förmodligen lika mycket nöje som business.

Men visst, många hade som jag själv rosor på kinden av en nästintill outhärdlig stillastående luft och nog stötte man samman med en och annan uppsagd person vilket aldrig är "good news" och självklart berättade många om vikande gästbesök och usel vinförsäljning. Så helt klart fanns där en bitter ingrediens i hela situationen, precis som i smaken på vissa av champagnerna.

Men champagne är alltid champagnen och det var många som fick smaka eller prova en ofantlig bredd av glada, ivriga bubblor.

Vårens botoxinjektion i vinbranschen är därmed avklarad och jag har hittat några nya favoriter och bekräftat det som fortfarande håller stilen.

Ny upptäckt och storfavorit-den här rosén kan man alltid dricka-med alla!
Alfred Gratien Cuvée Paradis Brut Rosé

Håller stilen och har kanske t o m blivit än bättre, bara ett enkelt  "pick and choose"!
7402 Franck Bonville Grand Cru Sélection, 269 kr
81507 Frank Bonville Grand Cru Rosé, 311 kr
Frank Bonville Grand Cru Millésime 04 (på SB -02, 81928 6 flaskor för 1 799 kr)75187 Frank Bonville Cuvée Prestige, 569 kr för magnum dvs 1,5L

Uppsnappat
Dagens lustigaste kommentar sagt av en välrenommerad person, efter att ha provat en av toppchampagnerna,
- ja den var väl bra, men kanske för kall....

Alright, i min bubbla  är sådana kommentarer ett riktigt lyxproblem....