Laddar annons
19 Apr, 2009
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Festis i ny smakkombination

Vi är en del som minns Festis som den gula drycken i en liten tetrapack. När förpackningen introduceredes 1961 var det alla barns önskedryck, ofta förknippat med fest och kalas. Bara att dricka med sugrör var nytt och modernt för 50 år sedan.

Snart 50 år senare är det klart att mycket förändrats och att ungdomar, barns och vuxnas konsumtionsmönster ändrats. Festis av idag finns på PET-flaska (1994) och från att bara vara en apelsindryck är smakvarianterna nu flera. Senaste tillskotten är  är smakernna Boysenberry Rosehip och Free Pear Kiwi.

Festis Boysenberry Rosehip
Boysenbär är en korsning mellan hallon och björnbär. Korsningen togs fram av Rudolf Boysen i Kalifornien på 1920 -talet. Nypon heter rosehip på engelska och de har en både mjuk och syrlig smak.
Betyg vuxen: 4+ av mig då jag uppskattar en genomgående frisk smak. Kombinationen är strålande och ett inslag av nypon tycker jag mig känna.
Tonåring är mer tveksam till smaken och ger betyg: 3-

Festis Free Pear Kiwi
Ingen tillsatts av socker är toppen men trots det upplever jag själv att smaken är mycket söt, framförallt i eftersmaken. Att det är en päronblanding går inte att ta miste på.
Betyg vuxen: 3-
Tonåring ger toppbetyg: 4+

Två nya Festissmakerna lanseras i butik från vecka 14, 2009. Cirkapris 11.50 kr i daglivaruhandeln och cirka. 16.20 i servicehandeln.