Laddar annons
18 Mar, 2010

Röda viner i veckans vin-tips!

Två röda viner är veckans tips. Med glimten i ögat kallar jag dem för fredag respektive lördagsvin. Ni vet, ett av dem kräver ingen som helst ambitionsnivå i köket eller för den delen intellektuell analys, - skönt! Lördagsvinet å andra sidan fordrar uppryckning från horisontalt soffläge, tid vid spisen eller i alla fall en viss måltidsplanering, annars kan det liksom kvitta....
Carmen Cabernet Sauvignon (nr 16677), Chile, 63 kronor (nedsatt från 79 kr)
Direkt doft av örter och svarta vinbär. Smaken är medelfyllig, örtig med röda fruktnoter och mjuk rund helhet. Mjukisvin att charmeras av och gärna som ett "fredagsvin"!
Omdöme: Enklare vin, utan krusiduller och lätt att förstå sig på. Bra druvkaraktär av cabernet sauvignondruvan och örtig aura från ursprungslandet.
Betyg: 4

Santa Duc Les Quatre Terres 2007 (95989), Frankrike, 119 kronor
Parfymerad örtkryddig doft a la södra Frankrike. Medelfyllig till fyllig mörk frukt med kärva drag, inslag av blyerts, tobaks och parfymerade örter samt en doftpuff av viol. Balanserade fat.
Omdöme: Bättre vin i kärvläcker stil med urprungskaraktär och en dos nytänk av modern, välgjord vinmakning. Lagra gärna, annars bäst till mat.
Passar till: Nötkött. En örtkryddad lammstek, gärna med citruskrydda, är perfekt.
Betyg: 4