Laddar annons
Tillfälligt sortiment mousserande vin - 18 mars
16 Mar, 2022
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Tillfälligt sortiment mousserande vin - 18 mars

Lanseringen av mousserande viner i tillfälligt sortiment den 18 mars utgörs av ett beskedligt antal viner men nu gäller kvalitet och inte kvantitet. Cristal 2014 är ”som en bal på slottet – alldeles underbar”.

Det är inte bara mousserande vin som lanseras i tillfälligt sortiment den 18 mars som recenseras den här veckan. Det finns nämligen en beskrivning av ett ”extravin” från Sussex i England som vi tyckte var så bra att det fick följa med här.

[drinklist id="99519"]

Champagne

Louis Roederer Cristal Brut 2014 (90024), 2349 kr

Stor och härligt tillgänglig mogen frukt med persika, vita blommor, nybakt bröd, päron och citrusfrukter där allt hålls på plats av en underbar struktur med mineraler, kalk och en elegant syra med trippande lätt sälta. En supersnygg Champagne som bär ledartröjan bland prestigechampagnerna den lite knepiga årgången 2014. Dyrt är det men också vansinnigt bra!

England

Wiston Estate Rosé 2014 (54199), 489 kr

Eftersom vi har haft så få mousserande viner att glädja oss åt de senaste veckorna bjuder vi här på en rosa pärla från Sussex som finns i beställnigssortimentet. Stram doft med rosépeppar, blodgrape och röda bär som omfamnas av en hårt hållen struktur som utgörs av kalk, mineraler, laserskarpa syror och snygg sälta. Ett underbart rosébubbel som kvalitetsmässigt kan mäta sig med de flesta roséchampagner. Tänker vi bara på strukturen är det här stråt vassare än de flesta rosa bubbel från Champagne – Det här håller dessutom för åtskilliga års lagring.

Italienskt bubbel - fem viner som sticker ut

Fler nyheter i tillfälligt sortiment på Systembolaget

[drinklist id="99519"]