Laddar annons
Två exklusiva röda viner i BS - för vinälskare
14 Mar, 2018
Uppdaterad:
6 Sep, 2023

Två exklusiva röda viner i BS - för vinälskare

TOPPVIN. Vin utöver de vanliga är som grädden på moset. Smaken är som godast när man njter dem tillsammans med likasinnade, vinälskare och vällagad mat.

Amaronevinet Calcarole har för övrigt även anders Röttorp höjt och intressant att notera för er läsare som följt Vinbanken ett tag och känner till att Anders gillar väl mogna viner medan undertecknad, i jämförelse till Anders, gärna dricker vinet lite tidigare. Men när det gäller Calcarole är vi alltså helt överens, drick nu till bättre middag och njut.

Röda exklusiva toppviner för vinälskare

1. Corps de Loup Côte-Rôtie Paradis 2015 (79428)

Corps de Loup, Rhônedalen Frankrike, 529 kr
Blåröd, tät fräg. Doft av mineral! Fyllig, blåfruktig smak med inslag av bär, örter, kryddor, viol, björnbär och fat. Spänstiga, fruktigt unga tanniner. Mineralsmaken är påtaglig och lyfter vinet till något utöver det vanliga. Gärna för att spara. Om servera nu, bäst till en vilt tillsammans med vinvänner.
Betyg: 5

2. Calcarole Amarone della Valpolicella Classico 2006 (76427)

Guerrieri Rizzardi, Venteien italien, 559 kr
Färgen är röd och doften mogen och utvecklad. Fullig smak av mogen röd och blå frukt med tät och nyanserad struktur, insalg av läder, torkade citrusfrukter, mandel, körsbär, läder och fat. Komplex. Lång eftersmak. Serveras som bäst till mildare kötträtt och finare middag. Prova till anka i apelsinsås.
BEtyg: 5