Laddar annons
3 Jun, 2009
Uppdaterad: 
6 Sep, 2023

Varning för så kallad cider...

Bland idel lovord och goda rekommendationer på denna sida kan det passa med en varning. Vad är värre än en dryck som tagits fram bara för att storsälja (sött säljer!), som vänder sig främst till unga och är utan några som helst krav på kvalitet eller balans. Och som dessutom kommer in på försäljningsmonopolet Systembolaget (som bara har kvalitetsprodukter enligt egen utsago). På Systemet finns flera bottennapp eller värre, bottenskrap om man ska ta i. I juni kommer två nya produkter in i bolagets sortiment som hamnar i det så kallade bottenskiktet om ni frågar mig. Enligt bolaget är det under rubriken cider och blanddryck, som de hör hemma. Frågan är bara hur inköparen tänkt? En officiell förklaring vore mycket intressant att ta del av.

1824 Rekordelig Sommarcider jordgubb och rabarber, 11:90 kr för 330 ml.
Blårosa färg och en smak som smetar sig fast i gommen som en sötsliskig hinna x 100... Undvik, knappast en dryck som är fräsch på sommaren. Eller, är det en dryck....

1701 CID Summer Breez Jordgubb/Lychee, 15:90 kr för 330 ml.
Gammal ost association....hur kul är det och hur kul ska man ha. Jag bara undrar? Totalt odrickbar, inget snack om saken.