Laddar annons
Vin till Mellofesten – tips på sprudlande viner
1 Feb, 2024
Uppdaterad: 
1 Feb, 2024

Vin till Mellofesten – tips på sprudlande viner

Plocka fram snacksen, inta bästa position i soffan och sätt på SVT på tv:n. Det är dags för Melodifestivalen och vi har tagit fram våra bästa tips på vin till Mellofesten. 

Det är något charmigt med den svenska hysterin kring Melodifestivalen. Varje år så förnekar vi att vi ens tycker om mello, än mindre att vi tittar på spektaklet, men ändå slås tittarrekord år efter år. Vi sitter bänkade där och förbryllas över det ena numret för att hylla det andra numret rejält. Vi hejar på våra favoriter och vi diskuterar sinsemellan vem som egentligen varit bäst. Men när du sitter där och blir sugen på ett mellovin, vad ska du välja då? Vi har tagit fram våra bästa tips på vin till Mellofesten. Det är helt enkelt viner som vi anser passar bra när det vankas mello och häng i soffan. 

Vin till Mellofesten – tips på sprudlande viner

Vad är då egentligen ett mellovin? Det är helt omöjligt att svara på, utan vi har gått på vår lilla magkänsla kring vad vi anser är passande melloviner till mellofesten. Det kan vara kändisviner som kommer från artister, eller så kan det vara ett vins karaktär som gör att vi anser att det är ett mellovin. Oavsett vad så kommer dessa viner passa riktigt fint när det vankas mellofest. Vi har valt ut allt från cava till röda viner och vi fick även med ett vitt italienskt vin.