Orecchiette med chorizo
30
Enkel
Gör så här Blanda allt kvällen innan. Strax före servering, bred på en bit bröd och lägg den andra över, skär i trekanter. Förvara i lätt fuktad handduk i plastpåse så blir brödet inte torrt.RECEPT | Snittar med rökt lax och pepparrot
10 skivor formfranska utan kanter 100 g rökt lax, finhackad 150 g färskost med pepparrot 3 msk crème fraiche 1 knippe dill, finhackad
Gör så här Blanda allt, gärna kvällen innan. Smaka av med salt och peppar. På morgonen breds krämen på tunnbröden, rulla ihop och rulla in i smörgåspapper. Rulla en pappersservett runt om. Dela på mitten eller i fler bitar, beroende på hur stora bröden är och hur det passar er bäst.Tunnbrödsrullar med skinkröra
10 mjuka tunnbröd 2 dl grekisk yoghurt 0,5 dl majonnäs 2 dl kesella, 10% 150 g rökt skinka, finhackad 1 kruka gräslök, finhackad 1 äpple, urkärnat, finhackat 2 tsk fransk senap 1 tsk italiensk salladskrydda 2 tsk torkad oregano salt och peppar
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Gör degen, för hand eller i en food processor. Tryck ut den i dubbla bullformar och nagga dem i botten (aluminiumformar går också bra, men då går de inte att värma i mikron). Ställ i kylen i 30 minuter. Blanda ägg, kesella och grädde med lite salt och peppar. Fördela osten i formarna och slå äggröran över. Grädda i cirka 20-25 minuter. Har du möjlighet att värma dem lätt precis före servering blir de allra godast. Ska de med ut i det gröna är de lättare att frakta kalla.RECEPT | Minipajer i bullformar – ca 15 stycken
Går bra att göra i förväg och lägga i frysen. Ta i så fall fram kvällen innan. Pajdeg 75 g smör 2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 1 dl kesella, 10 % Fyllning 2 ägg 1 dl kesella, 10 % 1 dl mellangrädde 150 g riven Västerbottenost (eller annan smakrik ost) salt och peppar
Gör så här: 1. Koka upp vatten, vin, salt, svartpeppar, rosmarin och vitlök. 2. Stick in en termometer i det tjockaste bröstet. Lägg ner kycklingbrösten i den kokande buljongen. Sjud under lock i cirka 15 minuter tills innertemperaraturen är 68 grader. Kyl grytan i vattenbad. Ta bort skinnet från kycklingbrösten och lägg sedan ner dem i lagen igen och förvara i kyl. 3. Ta upp och skiva kycklingbrösten. Obs! Spara gärna buljongen till en soppa! Lägg kycklingskivorna på ett serveringsfat. 4. Citronolja. Tvätta citronerna väl och strimal det yttersta skalet, blanda ner i olivoljan. Ta loss några bladrosetter av rosamrinen och spara till garnering. Tillsätt de andra bladen i oljan. Häll oljan över kyklingen. HIT KAN FÖRBEREDAS. Garnera med rosmarin och strö eventuellt över lite flingsalt vid srvering. Till kycklingrätten passar den lyxiga salladen som smakar av exotiska frukt och matigt av bönor!RECEPT | Vinkokt kyckling med citron och rosmarin, 8 portioner för buffé
1 kg majskycklingbröst, ca 4 stycken 5 dl vatten 3 dl torrt vitt vin 1 msk salt 15 svartpepparkorn 1 kvist färsk rosmarin 2 vitlöksklyftor Citronolja 2 citorner, ekologiska 1,5 dl olivolja 2 kvistar rosmarin
Gör så här: 1. Skala och kärna ur papayan. Tärna den och blanda medsojabönor. 2. Blanda deressingen och häll den öer papayan och bönorna. HIT KAN FÖRBEREDAS. Blanda ner salladen precis innan servering.RECEPT | Sallad med papaya och bönor, 8 portioner för buffé
1 papaya 250 g sojabönor, halvtinade 1 påse blandad sallad, 150 g Dressing 1 msk pressad citron 2 msk olivolja 2 krm salt lite nymald svartpeppar
Vill ni bjuda på ost, välj tre olika sorter. Brie är en klassiker och gärna lagrad hårdost som Västerbotten, en getost passar bra med vin av sauvignon blancdruvan.FOTO: Foto av cottonbro från Pexels